Tenis v 60 metrech nad zemí? I tak se Federer připravuje na svůj návrat

- David Soumar

Během středečního odpoledne bude k vidění velký návrat. Federer byl kvůli problémům se zády téměř měsíc mimo hru. V rakouském Stuttgartu už by však měl naskočit do duelu s talentovaným Fritzem. Před zápasem s mladou puškou z Ameriky si Švýcar zatrénoval i na vrcholku jedné z nejvyšších budov, kterou se německé město hostící turnaj ATP 250 může pochlubit. Ve více jak šedesátimetrové výšce předvedl i legendární „tweener“.

Už téměř měsíc jsme Federera nemohli vidět na kurtech. Naposledy se bývalá světová jednička představila na turnaji v Římě. Po prohře ve druhém kole s Rakušanem Thiemem ale následovaly problémy. Zranění zad ho nepustilo do hry a Federer si musel od tenisu dát pauzu.  

Nyní už je ale švýcarský velikán zpět a během středečního odpoledne ho čeká utkání po téměř měsíci bez zápasového vytížení. Do cesty se mu na turnaji ve Stuttgartu postaví mladý Taylor Fritz. Čerstvě zasnoubený Američan prošel po třísetové bitvě přes Martina z Francie a už si brousí zuby na Federera. 

Švýcar je ale ve velké pohodě, což dokázal i při exhibičním „tréninku“ s Tommy Haasem. Oba dobří tenisoví kamarádi si zahráli na střeše budovy Cloud No. 7,  tedy v 61 metrech nad zemí. Kromě tenisu tak mohli pohledět na panorama půlmilionového německého města.  

Federer se navíc nebál vytáhnout ani svůj klenot. Na improvizovaném krutě dokázal zahrát i parádní úder mezi nohama (celý sestřih ve videu níže).

Oba borci si speciální kurt pochvalovali. „S Rogerem jsem hráli na spoustě velkých stadionů, téměř po celém světě. Ten na střeše Cloud No. 7 ve Stuttgartu byl ale velmi speciální,“ uvedl Tommy Haas prostřednictvím sociálních sítí.