Trápení Tommyho Haase nekončí. Mohl to být můj poslední zápas, přiznal po další prohře

- Jan Vojkůvka

Poslední sezonu mezi profesionály si představoval úplně jinak. Bývalý druhý hráč světa Tommy Haas prožívá během své derniéry na okruhu ATP spíše tragédii než pohádku se šťastným koncem. Jeho comeback se nedaří a připouští, že možná již nastal jeho definitivní konec.

Kariéra Tommyho Haase byla plná zranění. Spoustu menších zastínila ta velká. Stejně jako v roce 2015, kdy měl natržený vaz na pravé noze a musel už na svou devátou operaci během tenisového života. Nechtěl skončit tak, jak si pro něho osud připravil, zakousl se a po dlouhých 15 měsících předvedl další ze řady comebacků.

Návrat na Australian Open se ale neobešel bez problémů a v trápení se proměnila celá jeho závěrečná sezona na okruhu. Devětatřicetiletý Haas vyhrál jen 6 zápasů a připsal si hned 14 porážek.

Výrazněji prosadit se mu podařilo na trávě ve Stuttgartu, kde porazil svého velkého kamaráda Rogera Federera a dostal se do čtvrtfinále. Od té chvíle ale prohrál šest zápasů, ten poslední tento týden na antuce v Kitzbühlu s Janem-Lennardem Struffem ve dvou setech.

„Je to příšerný pocit,“ neskrýval rozčarování Haas. „Klidně to mohl být můj poslední zápas. Už nehraji to, čeho jsem schopen. A to je velké zklamání,“ mrzelo Haase. „Je mým úkolem, abych šel na kurt a vyhrával zápasy. Ale mám pocit, že už před sebou nemám žádné cíle.“

Ač připouští, že prohra v Kitzbühlu mohla být jeho posledním představením během jedenadvacetileté kariéry, sám by svůj odchod ještě trochu odložil. „Bylo by pěkné a pravděpodobně velmi zábavné, kdybych mohl hrát ještě na US Open a ve Vídni, pokud mi to mé tělo dovolí. Ale musím na to být připravený také psychicky,“ podotkl Haas.