Siniaková míří v Bastadu do finále! V deštěm poznamenaném zápase udolala Francouzku Garciaovou

- Johan Čáp

Kateřina Siniaková se v semifinále turnaje WTA ve švédském Bastadu dokázala poprat s nepřízní počasí lépe než světová dvacítka Caroline Garciová, což nakonec vyústilo v její postup do finále! Česká hráčka už od úvodu potvrzovala svou výbornou formu, když žebříčkově lépe postavené soupeřce dvakrát po sobě sebrala podání. Ve stejné fazóně pak nastoupila i do druhé sady, avšak v ní už přišly komplikace. Hra Garciaové se gem od gemu lepšila. Siniaková však i po třetím přerušení utkání z důvodu deště ustála těžké momenty, a může se tudíž těšit na finále švédského podniku.

Česká tenistka vstoupila do utkání v prvním gemu dominantně, když Garciaovou hned při jejím prvním podání brejkla. Zásadní měrou se na tom podílely i tři dvojchyby francouzské tenistky v řadě. Z následného gemu se však stačil odehrát pouhý jeden fiftýn, když byl zápas poprvé a, jak se později ukázalo, ne naposledy, přerušen pro déšť, který se snesl nad kurty v Bastadu.

Po vynucené přestávce však Siniaková pokračovala v nastoleném tempu, když získaný brejk dokázala v následném gemu stvrdit udrženým podáním. Další gem přinesl znovu mnoho chyb francouzské tenistky, která dokonce „díky“ své dvojchybě nabídla české lvici tři brejkboly. Siniaková gem nakonec napodruhé ukončila, stejně tak jako ten následující při svém vlastním podání, čímž už nad soupeřkou vedla v poměru 4:0!

Na kurtech začal za tohoto stavu hrát nezanedbatelnou roli vítr, Garciaové však paradoxně pomohl, neboť si poprvé v zápase udržela servis, což ji dost herně nakoplo. V následném gemu totiž málem Siniakovou rebrejkla, jenže česká lvice znovu zabojovala, neboť se díky silným nervům dokázala dostat do vedení 5:1. Soupeřka Siniakové nadále potvrzovala zlepšenou hru, udržela si podruhé v řadě podání, avšak české tenistce už set nevzala. Česká hráčka si tudíž po zisku prvé sady v poměru 6:2 mohla živit naděje na velký úspěch.

Druhý set toho byl jen důkazem. První podání Garciaové, první brejk Češky. Siniaková se doslova hnala za vytouženou výhrou. Potvrdila brejk, bojovala, avšak za stavu 3:2 pro Siniakovou nastal zlom. Garciaová vyhrála čistou hrou gem při podání české tenistky a hned vzápětí rebrejk potvrdila. V utkání ale znovu zaúřadovalo počasí. Riskující francouzská tenistka po pauze nedokázala navázat na svou hru, jelikož v klíčovém okamžiku sady dala Siniakové možnost na udržení servisu.

Navnaděná Češka se při svém dalším podání následně dokázala přenést přes dva setboly soupeřky a hned v dalším gemu Garciaovou brejkla. Češka tak mohla servírovat na vítězství, ovšem přišel šok. Znovu déšť. Zápas se tak začal více a více protahovat. Siniaková však zvládla koncovku utkání s bravurou, neboť rozhodující gem bez potíží zvládla. Po výsledku 6:2, 7:5 se tak znovu po roce dostává do finále bastadského turnaje. Tentokrát ji čeká v duelu o všechno bývalá světová jednička, Dánka Caroline Wozniacká.