EMPIRE Futures Trnava: Nejedlý do semifinále nepostoupil, Řeháček po dobrém začátku končí na jedničce Nagym

- Jan Vojkůvka

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z TRNAVY: Trnavský turnaj Futures se přehoupl do své druhé poloviny a páteční program nabídl tenisovým fanouškům čtvrtfinálové souboje ve dvouhře, v níž české barvy hájili dva hráči. Druhý nasazený Pavel Nejedlý nastoupil do střetnutí s Japoncem Kenem Onišim v roli mírného favorita, ale svou pozici nepotvrdil a prohrál ve dvou setech. Marek Řeháček i přes výborný vstup do zápasu prvního nasazeného Nagyho nepřekvapil a končí své účinkování ve čtvrtfinále. Odpoledne se v Trnavě spustil déšť a výrazně tak posunul všechny zápasy o několik hodin. Situaci na Slovensku monitoruje náš redaktor, který přináší s českými tenisty pozápasové rozhovory.

Nejedlý v Trnavě neuspěl, končí ve čtvrtfinále
Začátek programu na EMPIRE Futures obstaral Pavel Nejedlý, který ale nepotvrdil roli druhého nasazeného a na trnavském turnaji končí už ve čtvrtfinále, když nad jeho síly byl osmý nasazený Japonec Ken Oniši.

Český tenista prohrál zápas dvakrát 3:6, když v utkání od začátku v podstatě jen dotahoval manko. V první i druhé sadě ztratil zkraje dějství podání, jež se mu sice podařilo získat zpět, ale v obou případech nedokázal ustát tlak, který na něho japonský soupeř na returnu vytvářel. Klíčové brejky, s nimiž už nedokázal nic dokázat, přišly ve třetím gemu prvního setu a šesté hře druhé sady.

Řeháček dobrý vstup ve zbytku nepotvrdil a končí na nasazené jedničce
Marek Řeháček, který se na turnaj ITF ve slovenské Trnavě probojoval z kvalifikace, končí svoji pouť na zdejším podniku ve čtvrtfinále. V něm nestačil na prvního nasazeného Petera Nagyho (482.), se kterým prohrál 5:7, 2:6.

Český hráč do zápasu vstoupil výborně, vedl 2:0 a 3:1, Nagy ovšem pokaždé dokázal získat ztracené podání zpátky. Další brejk přišel až v jedenácté hře, ten vybojoval na své konto maďarský tenista. Po jeho potvrzení získal úvodní sadu 7:5. Ve druhé sadě se favorit díky dvěma brejkům dostal do vedení 4:1, Řeháček však snížil na 4:2. To bylo od něho ovšem poslední slovo v zápase, následně totiž přišel znovu o vlastní podání. Soupeř hned na to svůj servis udržel a o finále se utká s Danylo Kaleničenkem.

Čtvrtfinále dvouhry
Vitalij Sačko (UKR, 1637.) - Arťom Dubrivnyj (RUS, 1246.) 4:6, 1:6
Ken Oniši (JPN, 769.)[8] - PAVEL NEJEDLÝ (679.)[2] 3:6, 3:6
Danylo Kaleničenko (UKR, 603.)[3] - Nik Razboršek (SLO, 768.)[7] 7:6 (0), 6:2
Peter Nagy (HUN, 482.)[1] - MAREK ŘEHÁČEK (1864.) 7:5, 6:2

Semifinále čtyřhry
Klein, Néma (SVK)[4] - Obal (SVK), Sačko (UKR) 6:1, 6:2
19:00 Liška, Marko (SVK) - Kaleničenko, Kekerčeni (UKR)[3] 3:6

EMPIRE Futures Trnava den po dni:

27.7.2017
EMPIRE Futures Trnava: Řeháček vyřadil pátého nasazeného, Nejedlý vyzrál na Obala

26.7.2017
EMPIRE Futures Trnava: Nejedlý potvrdil roli favorita, Řeháček překvapil domácího Košece. Dále jde i Mrázek

25.7.2017
EMPIRE Futures Trnava: Poljak uhrál jediný gem, Vachtl, Řeháček a Děrkas postupují do hlavní soutěže

24.7.2017:
EMPIRE Futures Trnava: Pět Čechů prošlo do finále kvalifikace, program opět narušil déšť

23.7.2017:
EMPIRE Futures Trnava: Nedělní program vinou deště zrušen, kurty byly pod vodou

22.7.2017:
EMPIRE Futures Trnava: Do druhého kola kvalifikace prošlo 9 českých hráčů