Prolétla do osmifinále a běžela pomazlit štěně. Celý zápas prospal, smála se Vondroušová

- David Soumar, Jan Vojkůvka

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PRAHY: Lepší vstup do domácího turnaje si snad ani nemohla přát. Nasazená jednička Markéta Vondroušová zvládla úvodní kolo Advantage Cars Prague Open by Zenova na výbornou a svou krajanku Terezu Smitkovou přehrála za pouhých 51 minut dvakrát 6:2.

Rychlé tempo zápasu určovala Vondroušová, motivací k rychlému ukončení duelu jí byl také čekající psík Brownie, štěně mopsíka, jehož si přála dlouhé roky. „Celý zápas spal, takže toho moc neviděl,“ smála se česká tenista, jež se svým mazlíčkem přišla i na tiskovou konferenci. Bylo sladší vyhrát nebo se s ním po utkání setkat? Vondroušová si vybrat nedokázala. „Asi oboje,“ řekla s úsměvem.

Vondroušová se na pražském turnaji dostala rovněž z menší herní krize a rázně přerušila sérii tří porážek v řadě, které nasbírala během travnaté části sezony. Nerozhodilo ji ani počasí, které v Praze panovalo a znepříjemňovalo zejména servis.

„Na začátku jsem byla hodně nervózní. Myslím ale, že jsem odehrála dobrý zápas, i když hodně foukalo,“ těšilo osmnáctiletou tenistku. „Jsem ráda, že jsem vyhrála.“

Při utkání na kurtu číslo 2 ji povzbuzovala spousta fanoušků. Podporu jí vyjadřovali členové rodiny i příznivci domovského klubu I. ČLTK Praha. „Přišlo se podívat hodně lidí, určitě i odsud. Všichni mě chtějí vidět a je to tak trochu svazující,“ přiznala. „Chci hrát před nimi dobře, ale na druhou stranu mi hodně fandí,“ upozornila Vondroušová, pro níž je turnaj na Štvanici domovským podnikem.

„Jsem tu od osmi, je to můj domov. Jsem ráda, že je tady turnaj,“ usmívala se. „Domácí klub je příjemnější, než být někde jinde. Přijela i rodina, takže je to super. Byli tady přítel, máma, táta, sestra, děda a i holky ze Štvanice. Spousta lidí,“ vyjmenovávala své hlavní příznivce, kteří ji hnali za úspěšným vstupem do turnaje.

Na turnaji plní Markéta Vondroušová roli nasazené jedničky a patří mezi největší favoritky hlavní soutěže. Mladá hráčka sice zvládla vstup do bojů o pražský titul vítězně, ale rozhodně nepřemýšlí nad tím, že by celý turnaj měla vyhrát. „Všichni očekávají, že nevypadnu v prvních kolech. Ale pavouk je strašně silný, na osmdesátku je to fakt těžké,“ podotkla Vondroušová.

„Ani nevím, s kým budu hrát, ale určitě se nesnažím koukat, že bych to tu měla vyhrát. Každý zápas tu bude těžký. Snažím se hrát svoji hru a uvidíme,“ dodala nasazená jednička, kterou v osmifinále Advantage Cars Prague Open by Zenova čeká lepší z dvojice Raluca Serbanová/Anastasija Komardinová.