Hradecká se v Olomouci pere s dravým mladím. Jiné už to nebude, směje se

- Jan Havlovic

Lucie Hradecká si naordinovala po Wimbledonu krátkou pauzu, nicméně už ve středu se představila ve dvouhře na ITS Cupu v Olomouci. Nadějné Anně Siskové dovolila pouhé tři gemy a v rozhovoru pro Tenisový svět se rozpovídala nejen o tomto zápase, ale také o vystoupení v All England Clubu.

Obě tenistky dělilo šestnáct let a velká kupa zkušeností. V generačním souboji uspěla favorizovaná Hradecká, která nadějnou Annu Siskovou zdolala ve dvou setech. „Musím říct, že jsem se necítila příliš dobře, což bylo vidět i na mé hře,“ hodnotila bývalá čtvrtá deblistka světa.

Hradecká se však postupně dostala do rytmu a svůj první singlový zápas od konce května zvládla. „Dvouhru jsem dlouho nehrála, takže se do toho musím znovu dostat,“ je si vědoma česká hráčka. Dvaatřicetiletá tenistka nezapomněla ocenit kvality své soupeřky, která podala ve svých šestnácti letech statečný výkon. „Soupeřka je hodně mladá. Musím říct, že na šestnáct let hrála velmi dobře,“ pochválila nadějnou tenistku.

„Tenhle zápas byl spíše o mně, o mých chybách, což na psychiku nepůsobí dobře. Bohužel už to jiné nebude. Těchto zápasů už bude jen a jen přibývat,“ říká smířeně.

Pětinásobná fedcupová vítězka tak proklouzla do druhého kola, ve kterém narazí na další mladou pušku – Anastasii Zaryckou. „Doufám, že můj výkon bude v dalším zápase opět lepší,“ vyhlíží Hradecká čtvrteční souboj.

Česká hráčka dlouhá léta úspěšně mixovala dvouhry se čtyřhrou, avšak v posledních týdnech dostává přednost čtyřhra. „V deblu máme cíl probojovat se na Masters. Čeká mě šňůra turnajů v USA, kde nevím, zdali se dostanu se svým žebříčkem do singlu, takže tam se určitě představím ve čtyřhře,“ vysvětluje bronzová medailistka z Londýna.

Po necelých třech měsících se Hradecká představila opět v soutěžním zápase na domácí půdě. „Mám ráda domácí turnaje, kéž by jich mohlo být více,“ přiznává.

V letošní sezóně se zrodila spolupráce s Kateřinou Siniakovou. Jak Hradecká tohle spojení hodnotí? „S Katkou je to výborné. Ze začátku jsme měly výsledky nahoru-dolů, ale jsem za to celkově ráda. Je to výborná hráčka a pohodářka,“ chválí česká deblistka svou o jedenáct let mladší parťačku.

Ve Wimbledonu chtěly útočit na svůj premiérový titul, leč skončily již v osmifinále na raketě Renaty Voráčové a Japonky Ninomijaové. „Po tomto zápase jsme byly s Katkou dost zklamané, neboť jsme si říkaly, že zas tak těžké kolo to nebylo,“ ohlíží se Hradecká zpět za zápasem, ve kterém společně se Siniakovou prohrály dvakrát 4:6.

V All England Clubu se tenistka pocházející z Prahy představila také ve smíšené čtyřhře po boku Romana Jebavého. „Na spolupráci jsme se domluvili v Paříži, kde jsem čekala na první kolo svého zápasu v mixu. Mezitím za mnou přišel Roman s jeho trenérem a dohodli jsme se, že to ve Wimbledonu zkusíme společně,“ přibližuje okolnosti jejích spolupráce.

Na nejslavnějším turnaji světa uhráli jedno kolo, poté Jebavý s Hradeckou skončili na raketě pozdějších vítězů Jamieho Murrayho a Martiny Hingisové. „Byl to náš první společný turnaj a jsem spokojená. S Romanem byla sranda na kurtu,“ hodnotí Hradecká.