Fantazie! Patrik Rikl ovládl juniorskou čtyřhru Roland Garros!

- Daniel Kubelka

Sedmnáctiletý český tenista Patrik Rikl ovládl juniorskou čtyřhru na Roland Garros! Ve finále ve dvojici s Izraelcem Yshaiem Olielem přehrál korejsko-brazilský pár Jun-seong Čung, Orlando Luz ve dvou setech, 6:3 a 6:4, a může se radovat z prvního grandslamového titulu ve své kariéře!

Podrobné statistiky z letošního Roland Garros můžete sledovat pomocí aplikace Break2Win.

Třetí grandslam, druhé finále, první titul! Touto perfektní bilancí se může po nedělním finále debla juniorské části French Open pochlubit český mladík Patrik Rikl. Po premiéře na loňském US Open a neúspěšném finálovém boji na úvodním grandslamu této sezóny v Austrálii, se aktuálně 1303. hráč světového žebříčku ve čtyřhře v Paříži dočkal své premiérové trofeje z turnaje velké čtyřky!

Úvod zápasu byl až do šesté hry naprosto vyrovnaný a oba páry si s přehledem, takřka bez ztráty fiftýnu, držely svá podání. První mírné zaváhání si na své konto za stavu 2:3 připsal korejsko-brazilský pár, úvodní brejkbol zápasu však odvrátit ještě dokázal. To samé se však Čungovi s Luzem nepodařilo o kolo později, česko-izraelská dvojice na druhý pokus prorazila servis protivníků a v následném gemu celý set po výsledku 6:3 uzavřela.

Vstup do druhého setu Riklovi s Olielem vyšel na výbornou. Hned v úvodní hře si vypracovali vedení 40:0 při servisu soupeřů. První dva brejkboly sice ještě využít nedokázali, ten třetí však ano a již po prvním gemu získali potřebný brejk pro ukončení sady. Za stavu 2:1 musel česko-izraelský pár odvracet dva brejkboly a tento okamžik bez potíží přečkal. V sedmé hře Čung s Luzem opět přišli o servis, jenže za stavu 5:2 nedokázala vedoucí dvojice ukončit utkání. Korejec s Brazilcem následně dotáhli sadu až do stavu 4:5 ze svého pohledu, napodruhé se však Riklovi s Olielem podařilo při vlastním podání dovést zápas do vítězného konce a po výsledku 6:3 a 6:4 vybojovali grandslamový titul!

Syn bývalé světové dvojky a někdejšího reprezentanta Davida Rikla se tak na druhý pokus dočkal jedné z nejcennějších trofejí, kterou lze na juniorském okruhu získat. Velice blízko měl k výhře na grandslamu měl rodák z amerického Bradentonu již v lednu během Australian Open. Ve finále po boku Slováka Lukáše Kleina však tehdy podlehli po velkém boji domácí dvojici De Minaur, Ellis v supertiebreaku.