Allertová mlsá jahody, aby přibrala. Na Wimbledonu chce zahnat smůlu

- Jakub Slunečko

EXKLUZIVNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z WIMBLEDONU: Pokud by se měla od někoho konečně odlepit smůla, je to Denisa Allertová. Když se loni drala do první světové padesátky, srazila ji angína. Letos se chtěla zaskvět na French Open, ale opět ji zklamalo zdraví. Pořád oslabená teď nabírá síly ve Wimbledonu, kde chce minimálně obhájit kolo z přechozích dvou let.

Jak jste naladěná?
Cítím se dobře, na trávu jsem se těšila, protože tenhle povrch sedí mojí hře. Jsem ráda, že jsem zpátky v Londýně a můžu si zahrát hlavní soutěž. Hodně jsem o ni bojovala, když už mi nevyšlo French Open. Po turnaji v Ilkley jsem hned vyrazila do Londýna a jsem tu už od minulého pátku. Každým dnem se cítím lépe a zapsala jsem se i do debla s Kristínou Kučovou. Sice jsme prohrály, ale jako trénink to bylo dobré.

Proč jste vynechala French Open?
Chtěla jsem do Paříže odletět, protože jsem byla první ven z hlavní soutěže a počítala jsem i s kvalifikací. Bohužel jsem zrovna dobírala antibiotika na zánět močového měchýře. Kvalifikaci bych vůbec nezvládla a čekala jsem, jestli nevyjde hlavní soutěž. Bohužel jsem zůstala jako první venku. Ale jsem ráda, že se teď podařilo dostat na Wimbledon. Vždycky se sem hrozně těším, prostředí je krásné.

Co si z tradičních wimbledonských věcí nejvíce užíváte?
Určitě jahody, ty jsou výborné. (úsměv) Celkově se mi líbí travnatý povrch, je to v tenisovém roce něco speciálního. Celé prostředí je specifické, všichni hrají v bílém a pro mě je tohle největší grandslam.

Jahod máte povolené neomezené množství, nebo se musíte hlídat?
Mám povolené neomezené množství. Teď po zdravotních problémech se v jídle celkově vůbec nemusím hlídat, takže když trochu naberu, tak tím pro mě jedině lépe. Tenhle stav si užívám. (úsměv)

Kde myslíte, že byla příčina zánětu močového měchýře? Mohl za to i tenis?
Těžko říct. Bylo to způsobené bakteriálně. Přiletěli jsme z v dubnu z Floridy a v Česku bylo ošklivé počasí. Je možné, že jsem trochu prochladla, ale příčinu neznám. Sešlo se to letos takhle blbě ještě před Paříží a musela jsem vynechat nějaké turnaje, abych se dala do kupy. Pak jsem hrála nějaké podniky ITF a teď až Wimbledon.

Raději ale vynechat French Open než Wimbledon, ne?
Do Paříže jsem se taky těšila, protože antuku mám ráda a loni jsem tam prohrála proto, že jsem před tím brala antibiotika, prodělala dvě angíny za sebou a do toho ještě přišel nějaký virus. Kvůli tomu jsem vynechala v podstatě celou antukovou sezonu, takže letos jsem se do Paříže hodně těšila a chtěla jsem se tam konečně poprat o úspěch. Bohužel letos to dopadlo podobně a hodně mě to mrzí. Snad příští rok.

Je to záležitost imunity, nebo se to vždycky takhle smolně sešlo?
Určitě to byla smůla, ale na imunitě musím taky zapracovat. Problémy přetrvávají už z loňska a ani teď nemám imunitu moc dobrou. Snažím se to dohnat, protože poslední dobou mě zdraví trápí.

Jak jste se teď cítila na posledních turnajích před Wimbledonem?
Úplně dobře jsem se necítila, protože po antibioticích je to fakt těžké. Začínáte od začátku a v kondici hodně ztratíte. Postupně dalšími zápasy se do toho dostáváte a roste i kondička, jenže nejde začít hned. Tělo je vyšťavené a to bylo znát třeba teď na turnajích v Marseille a Barceloně, kde jsem se s tím opravdu prala.

Čím sedí wimbledonská tráva vaší hře?
Já se snažím do míčků hodně chodit a útočit. Tady balonek moc nevyskakuje a odráží se do úrovně ruky, která mi přesně vyhovuje. Hra je rychlejší a pro mě určitě lepší.

Jakou máte nejlepší wimbledonskou vzpomínku?
Uhrála jsem tady vždycky kolo a mám zde vzpomínky i na juniorské roky. Myslím, že jsem tady v singlu uhrála asi nejlepší výsledek ze všech juniorských grandslamů. Snad se zadaří i letos a obhájím kolo z loňského roku. Když se bude dařit, tak to může dopadnout i lépe... Hlavně aby drželo zdraví, to je pro mě nejdůležitější. Pak se snad výsledky dostaví.