Berdych oznámil jméno nového trenéra, začal spolupracovat se Štěpánkem

- Radek Štohl

Tomáš Berdych si veze na třetí grandslamový turnaj letošního roku posilu. K lepším výsledkům by mu měl pomoci Martin Štěpánek, který v minulosti trénoval Ivana Dodiga z Chorvatska. Berdych oznámil novou informaci na svém oficiálním twitterovém účtu.

"Začal jsem spolupracovat s Martinem Štěpánkem a teď se připravujeme na Wimbledon," stojí v tweetu aktuálně čtrnáctého hráče žebříčku, který by tak rád zlepšil své výsledky z probíhajícího roku, v němž se mu nedaří úplně podle představ.

V ročníku 2017 bývalá světová čtyřka postoupila do finále v Lyonu a dvou semifinále menších turnajů. Mezi největší úspěchy sezóny patří i čtvrtfinále v Miami, kde Berdych nevyužil dva mečboly proti Rogeru Federerovi. Na Australian Open uhrál třetí kolo, v němž ho opětovně zastavil švýcarský fenomén. Na druhém grandslamu roku překvapivě Čech vypadl již ve druhém zápase, nad jeho síly byl Karen Chačanov. 

Finalista Wimbledonu z roku 2010 se na konci května odhodlal k ukončení spolupráce s Goranem Ivaniševičem. Ta trvala pouhých deset měsíců a kýžený efekt nepřinesla. Ve Wimbledonu se jednatřicetiletý tenista na úvod utká s Jéremym Chardym. Pomůže mu Martin Štěpánek přidat do sbírky první granslam?