Za vítězství jsem velmi šťastný, pochvaloval si Djokovič po travnaté premiéře výkon i rozhodnutí startovat v Eastbourne

- Filip Lefenda

Novak Djokovič travnatou premiéru zvládl. V utkání druhého kola na turnaji v Eastbourne přemohl ve dvou setech Kanaďana Vaska Pospisila a zaznamenal své pětadvacáté letošní vítězství. Po utkání zářila světová čtyřka a majitel tří wimbledonských trofejí spokojeností.

„Jsem rád, že jsem do Eastbourne dorazil,“ svěřil se na pozápasové tiskové konferenci Djokovič, který týden před konáním grandslamu startuje na přípravném turnaji teprve potřetí v kariéře. „Několik dní jsem potrénoval s dobrými hráči, kteří vyznávají různé herní styly. V úterý přišel na řadu zápas, ale nebylo nic příjemného vidět, jak celý den prší,“ narážel Djokovič na fakt, že se musel duel vinou deště rozdělit do dvou dnů. V úterý oba soupeři odehráli jen třináct výměn, rozuzlení tak přišlo až ve středu.

„V podstatě to bylo, jako kdybychom hráli normálně celý zápas,“ okomentoval středeční dohrávku. „Vzhledem k tomu, že to byl můj první zápas na trávě, jsem se na kurtu cítil velmi dobře,“ byl Srb spokojen se svým představením. „Soupeřil jsem s protivníkem, jenž má pro hru na trávě velice dobré předpoklady. Výborně servíruje, chodí na síť a střídá údery,“ pochválil kanadského protivníka Pospisila, kterého přemohl po setech 6:4 a 6:3 bez ztráty jediného podání.

„Bylo to opravdu, opravdu cenné vítězství. Jsem za něj velmi šťastný,“ nešetřil radostí třicetiletý Djokovič. Ve čtvrtfinále na jednoho z hlavních favoritů letošního Wimbledonu čeká Američan Donald Young, grandslamový deblový finalista z posledního Roland Garros, který má za sebou V Eastbourne úspěšná střetnutí s domácím Britem Edmundem i krajanem Donaldsonem.