Rozjetá Kvitová přidala další výhru a jde na Šafářovou. Moc se na ten duel těším, říká

- Jan Havlovic

Petra Kvitová pokračuje na turnaji v Birminghamu ve skvělých výkonech a v pátečním čtvrtfinále porazila Kristinu Mladenovicovou 6:4 a 7:6 (5). Opět neztratila ani set, vyřadila z cesty již třetí soupeřku a postupuje do semifinále. „Jsem velmi ráda, že jsem zápas zvládla,“ hodnotila česká tenistka, která v sobotním boji o účast ve finále narazí na krajanku Lucii Šafářovou!

Českou lvici čekal ve čtvrtfinále pátý zápas po návratu na tenisové dvorce. Zároveň Kvitová stála před velkou výzvou, neboť se střetla s Kristinou Mladenovicovou, světovou dvanáctkou. Nasazená sedmička však ukázala, že její forma před Wimbledonem graduje a může se znovu měřit s těmi nejlepšími!

Úvodní sada čtvrtfinálového duelu nabídla divoký začátek. Brejk, brejk, brejk. Lépe z této přestřelky vzešla Kvitová, která přišla o svůj servis pouze jednou, a tak držela náskok. Obě aktérky tohoto utkání se posléze zlepšily na servisu, což vyhovovalo zejména české tenistce, která do závěru první sady nenabídla Mladenovicové žádný brejk a ujala se vedení v zápase.

Kvitová získala hned na začátku druhé sady výhodu brejku, kterou si udržela až do desátého gemu, ve kterém šla podávat na vítězství v zápase. Poslední krůček bývá nejtěžší, což se i v tomto případě potvrdilo. Mladenovicová prolomila podruhé v zápase servis Kvitové a šlo se do tiebreaku.

Francouzská tenisová jednička si vypracovala vedení 3:1, avšak Kvitová její náskok smazala a po povedené herní pasáži si vypracovala dva mečboly. Světová šestnáctka šla na podání, avšak Mladenovicová hrozbu konce zápasu odvrátila. Poté měla servis Francouzska, nicméně ke Kvitové se přiklonila „paní Štěstěna“, neboť míček po jejím returnu zasáhl pásku a Mladenovicová jej již nedokázala vrátit na polovinu soupeřky. Gem, sada, zápas – Kvitová!

Česká bojovnice tak slaví další výhru, avšak na postup se pořádně nadřela. „Ano, bylo to těsné. Jsem ale velmi ráda, že jsem to zvládla,“ hodnotila Kvitová v pozápasovém rozhovoru přímo na kurtu Ann Jonesové. „Kristina hrála v závěru druhého setu o dost lépe, a tak bylo obtížné si udržet svůj servis,“ pokračovala světová šestnáctka.

Kvitová hrála agresivně a snažila se o brzké winnery, neboť v delších výměnách měla Mladenovicová navrch. „Obě hrajeme velmi rychle, neboť nám tento povrch vyhovuje. Bylo to o několika míčcích,“ dodala.

V sobotu tak Birmingham uvidí české derby, neboť na sebe v semifinále narazí dvě kamarádky Petra Kvitová s Lucií Šafářovou. „Hrály jsme proti sobě loni v prvním kole, takže je super, že si nyní zahrajeme v semifinále,“ říká spokojeně Kvitová.

„Jsme dobré kamarádky. Obě se známe velmi dobře z Fed Cupu. Moc se těším na zítřejší duel,“ dodala česká tenistka závěrem, která Šafářovou devětkrát porazila a ani jednou s ní neprohrála.