VIDEO: Fiftýn navzdory pádu. Berdych se vypořádal s podklouznutím, poté udeřil

- Filip Lefenda

Tomáš Berdych čtvrtfinálovou bitvu na turnaji ve Stuttgartu nezvládl, když trochu překvapivě prohrál po získaném prvním setu s Felicianem Lópezem. Španěl tímto vítězstvím překlopil bilanci vzájemných zápasů na svou stranu, když z celkových třinácti měření sil obstál po sedmé. Drobnou náplastí může české jedničce být alespoň zisk zřejmě nejvýraznější výměny zápasu, jejíž video koluje internetem.

Berdych prohrával ve druhém setu za stavu 2:4 při podání levorukého soupeře 15:40, sedmý gem ale nečekaně prodloužil. Lópezův servis nejprve zreturnoval, při přípravě na další forhend ale český hráč podklouzl a musel zahrát míč ze země. Povedlo se!

Turnajová trojka dostala míček přes síť a bleskově se z krkolomné pozice vyškrábala na nohy, aby následně vykouzlila dělový bekhend křížem zahraný jen těsně nad páskou, na který již protivník nenalezl adekvátní odpověď. Potlesk stuttgartských ochozů patřil v těchto chvílích Berdychovi.

Snížení v gemu ale nebylo čtrnáctému hráči světa nic platné. López následně zahrál eso a odskočil na rozdíl tří her. Druhý set dotáhl Španěl do vítězného konce a obrat dokonal v třetím dějství, když po výsledku 6:7(4), 6:3 a 6:4 postoupil do semifinále travnatého turnaje, naneštěstí pro české tenisové příznivce, na Berdychův úkor.