Halepová nejlepší hráčkou měsíce května, kvůli zranění však vynechá část přípravy na Wimbledon

- Jan Havlovic

Organizace WTA v pátek ráno oznámila vítězku ankety o nejlepší hráčku měsíce května. Z vítězství se raduje Rumunka Simona Halepová, která dostala od tenisových fanoušků suverénně nejvíce hlasů. O den dříve však oznámila, že kvůli zraněnému kotníku vynechá turnaj v Birminghamu.

Pětadvacetiletá Rumunka si svou nominaci do ankety o nejlepší hráčku měsíce vysloužila skvělými výkony na turnajích v Madridu, který celý vyhrála, a Římě, kde došla až do finále. Halepová porazila na plné čáře své dvě konkurentky v boji o tohle ocenění – finalistka French Open obdržela 87% hlasů, kdežto Jelena Ostapenková jen devět procent a Ukrajinka Svitolinová pouhá čtyři procenta.

Ve čtvrtek večer zároveň Simona Halepová oznámila změnu ve své přípravě na Wimbledon. Aktuální světová dvojka se musela kvůli zraněnému kotníku odhlásit z turnaje v Birminghamu, který tak v krátkém sledu přišel o své dvě hvězdné účastnice. Před dvěma dny se totiž odhlásila také Karolína Plíšková, která chce pošetřit svůj bolavý loket. (více ZDE)

Pořadatelé turnaje Aegon Classic hlásili, že budou mít v letošním roce nejsilnější obsazení v historii. Jejich plán však nabral v posledních dnech velké trhliny, neboť kromě Plíškové a Halepové se odhlásily také Polka Agnieszka Radwanská a olympijská vítězka z Ria Mónica Puigová. Do tradičního průmyslového města naopak dorazí světová jednička Angelique Kerberová a také Petra Kvitová!