VIDEO: Hrát se dá i vleže! Smith odvrátil brejkbol neuvěřitelným kraťasem

- Petr Šístek

John-Patrick Smith, který se aktuálně krčí až na 227. místě žebříčku ATP, se na oblíbeném travnatém povrchu opět rozehrává ke skvělým výkonům. Na challengeru v Nottinghamu prošel náročnou tříkolovou kvalifikací a v prvním kole hlavní soutěže přehrál sedmého nasazeného Lucu Vanniho, k čemuž mu dopomohlo i velice originální odvrácení brejkbolu!

Australský tenista byl přitom velice blízko porážce již v prvním kole kvalifikace, když na divokou kartu startujícího Ryana Jamese Storrieho udolal až v tiebreaku třetí sady. Další dva zápasy ale již zvládl bez ztráty setu a v úvodním kole hlavní soutěže tak vyzval Itala Vanniho. Utkání se pro něj nevyvíjelo vůbec dobře, prohrál první set, ve druhém dějství byl tři míče od porážky, avšak dokázal zvládnout tiebreak a vynutil si rozhodující třetí sadu.

V ní ale hned při svém prvním podání čelil dvěma brejkbolům a druhý z nich John-Patrick Smith odvrátil spektakulárním způsobem. Po solidním servisu vyslal dělový forhend po čáře a neváhal naběhnout na síť. Míček z rakety Vanniho ale značně přibrzdila páska, což Australana donutilo zalehnout na trávu a nataženou rukou se mu podařilo zahrát nechytatelný kraťas!

V dalším průběhu třetího setu sice Smith o své podání dvakrát přišel, ale pokaždé si jej dokázal vzít zpět, celkem dokázal odvrátit úctyhodných šest mečbolů a rozhodující tiebreak dokázal ovládnout jednoznačným poměrem 7:1. Po téměř třech hodinách hry tak vybojoval postup do osmifinále, v němž vyzve svého krajana Johna Millmana.