Tenisová paráda Krejsové! O tomhle jsem dlouho snila, zářila Češka po skalpu bývalé světové jedničky

- Jan Havlovic

Životní turnaj prožívá v nizozemském Hertogenboschi Petra Krejsová! Šestadvacetiletá tenistka se vůbec poprvé v kariéře prodrala na turnaji WTA přes kvalifikaci do hlavní soutěže a v ní přidala v pondělí také premiérovou výhru. Nejedná se jen tak o ledajaké vítězství, Krejsová totiž vyřadila bývalou světovou jedničku Jelenu Jankovičovou výsledkem 6:3, 7:5!

Loni touhle dobou zápolila na antukovém turnaji ITF v Přerově. Nyní se v nizozemském Hertogenboschi raduje ze svého prvního vítězství na profesionálním okruhu WTA! Petra Krejsová se dostala potřetí v kariéře do kvalifikace turnaje WTA. Dvakrát byla neúspěšná, avšak do třetice všeho dobrého to vyšlo. Už v ten moment to byl pro šestadvacetiletou tenistku životní úspěch. To ještě nedoufala, co přijde o den později...

První zápas v hlavní soutěži absolvovala na centrálním dvorci proti bývalé světové jedničce Jeleně Jankovičové. Dle papírových předpokladů byla Krejsová velkým outsiderem tohoto duelu. Česká tenistka však hodila předpovědi bookmakerů za hlavu a pustila se do práce!

První sadu ovládla díky brejku ze čtvrtého gemu poměrem 6:3, avšak ve druhém setu velmi rychle prohrávala 1:3. V páté hře nejprve promarnila dva brejkboly, avšak na třetí pokus již byla úspěšná a vrátila se zpět do zápasu. Diváky na centrálním dvorci v Hertogenboschi Krejsová pobavila také povedeným tweenerem.

V závěru druhého setu dokázala bývalou světovou jedničku brejknout i podruhé a při vlastním podání dokonala tenisovou senzaci. „Je to něco, o čem jsem snila od doby, co jsem začala hrát tenis,“ zářila štěstím Krejsová v pozápasovém rozhovoru přímo na centrálním dvorci.

„Do duelu jsem šla bez přehnaných očekávání, a tak to pro mě bylo snazší,“ hodnotila šestadvacetiletá tenistka. „Zkrátka nemám slov,“ přiznala Krejsová při svém premiérovém rozhovoru po vítězném zápase na okruhu WTA.

Jankovičovou dokázala dokonale zaskočit v prvním setu. Vypadalo to, že se srbská tenistka pomalu rozjíždí na začátku druhého setu, avšak v laufu hrající Krejsová zápas dovedla do vítězného konce. „Odehrála jsem zde dva zápasy v kvalifikaci, což mi v tomto zápase pomohlo. Soupeřce možná chyběl herní rytmus,“ hledala česká hráčka důvody své výhry.

Krejsovou tak čeká v Hertogenboschi duel druhého kola, ve kterém vyzve nasazenou sedmičku Ukrajinku Curenkovou a pokud naváže na svůj povedený výkon, nemusí být ani v tomto zápase bez šance!