Šarapovová se na trávě nepředstaví! Ze hry ji vyřadilo zranění stehenního svalu

- Jan Havlovic

Návrat Marie Šarapovové na tenisové dvorce po zranění se opět odkládá! Bývalá světová jednička v sobotu večer oznámila, že kvůli přetrvávajícím problémům se stehenním svalem se musí vzdát účasti na turnaji v Birminghamu a ve wimbledonské kvalifikaci. „Zranění (natržený stehenní sval), které jsem si přivodila v Římě, mi nedovolí absolvovat letošní travnatou sezonu,“ napsala Ruska na svůj oficiální facebookový profil.

Návrat pětinásobné grandslamové vítězky po dopingové aféře na turnaji ve Stuttgartu byl ostře sledovanou událostí. V Německu došla Šarapovová do semifinále, avšak na podnicích v Madridu a Římě skončila shodně ve druhém kole. V italské metropoli si navíc natrhla stehenní sval, kvůli kterému nyní musí vynechat i travnatou část sezony.

Třicetiletá Ruska tak přijde o turnaj v Birminghamu, na který obdržela od pořadatelů divokou kartu, a také o účast v kvalifikaci Wimbledonu. Návrat Šarapovové do míst, kde jako sedmnáctiletá získala svůj první grandslamový titul, se tak opět minimálně o rok odkládá. „Chtěla bych poděkovat LTA (britská tenisová federace) za jejich skvělou podporu při mém návratu a za poskytnutí divoké karty pro turnaj v Birminghamu,“ napsala Šarapovová na svůj facebookový profil.

Turnaj Aegon Classic Open v Birminghamu tak přišel o jedno z velkých jmen ve své startovní listině. Britští fanoušci se ale i tak mohou těšit na nejsilnější hráčské obsazení v historii tohoto turnaje! Ve druhém největším městě Velké Británie se představí také Karolína Plíšková a Petra Kvitová. (více ZDE)

Šarapovová zároveň oznámila, že jejím dalším turnajem bude Bank of the West Classic v americkém Stanfordu, který se koná od 31. července do 6. srpna. Ruská hráčka se do Kalifornie vrátí po šesti letech. „Budu nadále pracovat na svém návratu,“ ujistila ruská hvězda na závěr své fanoušky.