Potvrzeno! Dalším turnajem Petry Kvitové bude Aegon Classic v Birminghamu

- Jan Havlovic

Pořadatelé travnatého turnaje v Birminghamu ve čtvrtek dopoledne oznámili velké jméno pro hlavní část! V Anglii se dle očekávání představí Petra Kvitová, která obdržela od pořadatelů divokou kartu a odehraje první turnaj po Roland Garros.

Návrat české lvice byl v průběhu pařížského grandsalmu velkým tématem. Ani největší optimista nicméně nedoufal, že by se Petra mohla vrátit tak rychle. Stalo se a návrat to byl vítězný! Bývalá světová dvojka vyřadila Američanku Boserupovou, avšak ve druhém kole vypadla po souboji s Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Nyní se již Petra vrátila zpět do tenisového života a na začátku tohoto týdne odstartovala přípravu na Wimbledon. Kvitová se představí již za necelé dva týdny v anglickém Birminghamu! „Bude to můj první turnaj na mém oblíbeném travnatém povrchu, a tak jsem moc ráda přijala od pořadatelů divokou kartu,“ uvedla světová šestnáctka pro oficiální stránky turnaje.

„Má příprava na Wimbledon bude extrémně důležitá, abych úspěšně pokračovala ve svém návratu, a tak jsem ráda, že budu hrát na tak fantastickém turnaji,“ dodala dvojnásobná wimbledonská šampionka, která se v Birminghamu představí potřetí v kariéře.

V letošním roce se mohou britští fanoušci těšit na nejkvalitnější hráčské obsazení v historii tohoto turnaje. V hlavní části bude startovat hned osm hráček z aktuální TOP desítky žebříčku WTA včetně Karolíny Plíškové, Angelique Kerberové, Johanny Kontaové či Simony Halepové. (více ZDE)

Na turnaj v Birminghamu jsou aktuálně přihlášené také Barbora Strýcová, Lucie Šafářová a Kateřina Siniaková, tudíž se rozhodně máme na co těšit!