UniCredit Czech Open 2017: Veselý postoupil do finále, Jebavý prohrál dramatickou bitvu o titul

- Jan Vojkůvka

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PROSTĚJOVA: UniCredit Czech Open dospělo již do své závěrečné fáze. Na programu dnešního dne byly semifinálová utkání dvouhry a finále čtyřhry. Jiří Veselý svůj zápas zvládl, když hladce porazil Američana Tennyse Sandgrena 6:2, 6:2. Český tenista si tak v Prostějově zahraje už své čtvrté finále v kariéře. Už finálové utkání čekalo ve čtyřhře na Romana Jebavého, který společně s Chilanem Hansem Podlipnikem-Castillem prohráli dramatickou bitvu s argentinským párem Duran, Molteni.

Veselý hladce prošel do finále

Český tenista dnes na domácím challengeru bojoval již o svoji čtvtou účast ve finále v kariéře. V duelu s pětadvacetiletým Američanem Tennysem Sandgrenem byl jasným favoritem a svou roli potvrdil. Během utkání nepustil svého soupeře k žádnému brejkbolu a po jasné výhře 6:2, 6:2 si tak v Prostějově opět zahraje o titul. V zítřejším finále český tenista vyzve Argentince Federica Delbonise (139.), který ve druhém dnešním semifinále udolal Švéda Erikssona (476.) dvakrát 7:5.

Finále čtyřhry přineslo velké drama

Páteční program v Prostějově zahájil finálový duel v soutěži čtyřhry. Roman Jebavý, který spojil síly na UniCredit Czech Open s Chilanem Hansem Podlipnikem-Castillem, však na domácí triumf nakonec nedosáhl. Ve finále třetí nasazení prohráli s dvojkami turnaje Guillermem Duranem a Andresem Moltenim z Argentiny v dramatické bitvě 6:7 (5), 7:6 (5), 6:10. Jebavý s Podlipnikem přitom měli výborné vstupy do všech tří částí zápasu. V prvním setu s výhodou dvou brejků vedli už 3:0, ale posléze prohráli čtyři gemy v řadě a s vypětím všech sil (a po odvrácení dvou brejkboků v osmém gemu) dotáhli hru do tiebreaku, v němž nakonec prohráli.

Obdobná situace nastala ve druhém setu, ve kterém vedli 4:1, ale opět o výhodu brejku přišli. Tentokrát však zvládli zkrácenou hru a vynutili si supertiebreak, do něhož vlétli s výhodou minibrejku a ve vedení 3:0. Po několika chybách však rázem prohrávali 3:6 a manko už stáhnout nedokázali. Duel výrazně ovlivnil nepříliš jistý servis česko-chilské dvojice, která si za celý zápas připsala hned 11 dvojchyb, včetně zaváhání Jebavého za stavu 3:2 v supertiebreaku, díky čemuž Argentinci srovnali skóre.

Nyní už se český deblista začne pomalu chystat na svou první výpravu do slavného All England Clubu. Ve Wimbledonu, který startuje na začátku července, si zahraje ve čtyřhře s Jiřím Veselým a zároveň nastoupí do soutěže ve smíšené čtyřhře po boku Lucie Hradecké.

Semifinále dvouhry
JIŘÍ VESELÝ (57.) - Tennys Sandgren (USA, 113.) 6:2, 6:2
14:30 Federico Delbonis (ARG, 139.) - Markus Eriksson (SWE, 476.)

Finále čtyřhry
JEBAVÝ, Podlipnik-Castillo (CHI) - Duran, Molteni (ARG) 6:7 (5), 7:6 (5), 6:10

UniCredit Czech Open 2017 den po dni:

Čtvrtek 9.6. 2017

Přes virózu za třetím titulem. Veselý baví v Prostějově tenisem i psím mazlíčkem

UniCredit Czech Open 2017: Veselý postoupil do semifinále bez ztráty setu, Jebavý vybojoval finále

Středa 7. 6. 2017

UniCredit Czech Open 2017: Veselý postoupil do čtvrtfinále, Pavlásek padl s Ignatikem. Končí i Kližan

Stále to nejsem já, smutní Pavlásek. Věří, že k rozletu dopomůže domácí prostředí

Úterý 6. 6. 2017

UniCredit Czech Open 2017: Pavlásek přehrál Michneva, Veselý nadělil soupeři kanára. Rikl Kližana nepřekvapil

Pondělí 5. 6. 2017:

UniCredit Czech Open 2017: Michnev uspěl v kvalifikaci, Kukuškin překvapivě vypadl

Neděle 4. 6. 2017:

UniCredit Czech Open 2017: Do 2. kola kvalifikace prošlo kvarteto Čechů, finále si proti sobě zahrají jen Michnev se Staňkem


Galerie