VIDEO: Katastrofální chyba Mariaové! Smeč v klíčové chvíli poslala pánubohu do oken

- Jan Vojkůvka

Letošní antukovou sezonu opanuje Rumunka Simona Halepová. Potvrdila to titulem v Madridu i postupem do finále v Římě. Svou formu prokazuje i na French Open, kde se však dostala v souboji s Němkou Tatjanou Mariaovou do úzkých a nescházelo mnoho, aby se utkání druhého kola vyvíjelo zcela jinak.

Mariaová však doplatila dost možná na nervozitu, která ji zastihla nepřipravenou. Ve čtvrtém gemu prvního setu si ve výměně při brejkbolu vypracovala obrovskou šanci, jak poprvé prorazit Halepové servis. Soupeřku měla doslova na lopatě. Pak však přišel zkrat a smeč zamířila plochou trajektorií mimo ohraničený dvorec.

Místo zisku Rumunčina servisu se Mariaová u sítě předklonila a zpytovala svědomí. Svou velkou šanci prováhala a ač měla v gemu ještě další tři brejkboly, tak blízko se již nedostala. V utkání sice sebrala Halepové celkem dvakrát podání, ale už to bylo vždy za stavu, kdy jen odmazávala manko, které v průběhu prvního setu nasbírala. Zápas prohrála 4:6, 3:6, a i když mohl být výsledek střetnutí stejný, dozajista ještě dlouho přemýšlela nad tím, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby byla tou první, jíž se podařil brejk.