Siegemundová musí po pádu na operaci! Sezona pro ni skončila

- Jan Vojkůvka

Pád, který postihl Lauru Siegemundovou v Norimberku, vypadal ošklivě už ve chvíli, kdy Němka dopadla na antukový podklad. S bolestivým výrazem ve tváři okamžitě naznačovala, že v utkání nemůže pokračovat. A zranění, jež utržila, je nakonec ještě vážnější, než se myslelo. Devětadvacetiletá tenistka se musí podrobit operaci s přetrhanými křížovými vazy a sezona pro ni skončila.

V kalendářním roce 2017 se již Laura Siegemundová na dvorcích neobjeví. Přetrhané křížové vazy, které jsou důsledkem jejího karambolu během utkání druhého kola v Norimberku proti Barboře Krejčíkové, si vyžádají operační zákrok, po němž Němku čeká půlroční pauza od tenisu.

Siegemundová v této sezoně opět vylepšovala své maximum na žebříčku a po vítězství na turnaji ve Stuttgartu vystoupala dokonce na 27. místo světa. Její zlepšování a touha po výhrách však musí nyní jít do pozadí.

„Drazí fanoušci, jak někteří z vás jistě již slyšeli, poranila jsem si koleno během utkání na turnaji WTA v Norimberku. Diagnostikovali mi přetrhané křížové vazy,“ napsala Siegemundová na svém facebooku. „Samozřejmě jsem zklamaná, že nebudu moci hrát na nadcházejících turnajích, obzvlášť na French Open, kam jsem se velmi těšila. Ale zaměřuji se na rychlé vyléčení a vložím do rekonvalescence veškerou svou energii.“