Další krok k senzačnímu návratu: Kvitová odletěla do grandslamové Paříže!

- Ivo Horký

Její nečekaný comeback se opět výrazně přiblížil! Petra Kvitová odletěla do Paříže, aby se pokusila o start na grandslamovém French Open. V pátek v 14:30 na tiskové konferenci definitivně oznámí, jak se rozhodla.

Je celá nažhavená. Po více než půlroční pauze se cítí na to, aby se vrátila do turnajového kolotoče, a to rovnou na jednom z největších turnajů na okruhu! „Držte mi všichni palce, ať vše dopadne dobře a já mohu v Paříži hrát!“ vzkázala fanouškům přes sociální sítě. A přidala rozesmátou fotku z ruzyňského letiště. „Dnes odlétám na Roland Garros a v pátek tam budu mít v 14:30 tiskovou konferenci,“ upřesnila, kdy hodlá sdělit světu své konečné rozhodnutí.

Pro mnohé je to nečekaný krok, vždyť po dlouhé pauze vzala Petra raketu do ruky teprve před pár týdny. Naposledy hrála soutěžní zápas před nekonečnými 193 dny – při listopadovém finále Fed Cupu ve Štrasburku. Také to bylo ve Francii, takže kruh by se pomyslně uzavřel...

Zdá se, že rekonvalescence ošklivě pořezané levé ruky – následek prosincového přepadení – šla rychleji, než hovořily prognózy. Snad bojovnice Petra chytne hodně rychle i poztrácenou herní pohodu a všem to ukáže!