Dříve než se čekalo! Azarenková bude připravena na travnatou sezonu

- Jan Havlovic

Viktoria Azarenková prostřednictvím Twitteru oznámila, že se vrátí na profesionální okruh již během travnaté sezony! Běloruska se tak s největší pravděpodobností objeví na Wimbledonu a ráda by odehrála před slavným grandslamem i jeden přípravný turnaj na travnatém povrchu.

Dvojnásobná vítězka Australian Open porodila v polovině prosince syna Lea a již v průběhu těhotenství se netajila tím, že by se co nejdříve chtěla vrátit na profesionální okruh WTA. V průběhu jara Azarenková určila datum svého návratu – začátek srpna, turnaje ve Stanfordu.

Nyní je však všechno jinak! „Mám pro vás dobré zprávy. Má příprava probíhá velmi dobře a cítím se připravena na návrat,“ potěšila Azarenková všechny své příznivce.

Bývalá světová jednička se s velkou pravděpodobností představí v All England Clubu, avšak dle svých slov chce odehrát na trávě minimálně jeden turnaj před Wimbledonem. „V nejbližších dnech budu dokončovat svůj turnajový program a brzy vás budu o všem informovat,“ ujistila sedmadvacetiletá tenistka své fanoušky.

„Malý Leo mi řekl, že chce vidět Londýn a Wimbledon,“ zavtipkovala bývalá světová jednička na adresu svého pětiměsíčního syna.

Ředitel turnaje Mallorca Open, Toni Nadal, před nedávnem uvedl, že 24. května oznámí horkou novinku. Je tak velmi pravděpodobné, že svůj přípravný turnaj před Wimbledonem absolvuje Azarenková právě na španělském ostrově.