Mladenovicová o Garciaové: Byla velmi neúctivá, konec mi oznámila jen textovkou

- Jan Vojkůvka

Rozkoly v ženském francouzském týmu se zdají být větší, než to na první pohled vypadalo. Není to jen o fedcupovém výběru, v němž odmítla Caroline Garciaová letos figurovat, ale je to rovněž o vztahu mezi mladými hvězdami Garciaovou a Kristinou Mladenovicovou, jež mají v nadcházejících letech táhnout francouzský tenis směrem vzhůru.

S odstupem téměř tří měsíců po rozchodu úspěšného páru, který během své spolupráce mezi lednem 2016 a únorem 2017 vybojoval čtyři turnajové tituly včetně grandslamového z Paříže a prošel do dalších čtyř finále včetně US Open, se Kristina Mladenovicová rozpovídala pro web Tennis Life o tom, jak Garciaová rozhodla i za ní.

Čtyřiadvacetiletou tenistku zasáhl především způsob, jakým jí její parťačka konec spolupráce oznámila. „Že chtěla skončit, tomu mohu porozumět. Ale chovala se velmi neúctivě a měla odvahu jen k tomu, aby mi to oznámila textovkou,“ zlobí se zpětně Mladenovicová.

„Vždy jsme spolu tak trochu kontrastovaly. Já jsem velmi nezávislá, zatímco ona je kompletně pod kontrolou svého otce. Já mluvím pěti jazyky, dokončila jsem školu, ona naopak přestala studovat,“ vyjmenovává Francouzka.

Mladenovicové se rovněž nelíbí způsob, jakým se Garciaová zachovala k federaci, když tvrdošíjně odmítla v této sezoně reprezentovat ve Fed Cupu. Podle bývalé deblové partnerky by přitom právě Garciaová měla FFT splácet prostředky, jež do ní byly investované.

„Je pravda, že mě to znepokojilo. Ale myslím, že jsme o tom už mluvili dost. Federace Caroline pomáhala stejně jako mě a možná i více, protože ona neprodukovala takové výsledky jako já,“ upozornila Mladenovicová. „Znamená to stovky tisíc eur, divoké karty na grandslamový turnaj. Ostatní federace tyhle věci nenabízí a to ani svým šampionům! Od velmi mladého věku si Španělé, Rumuni, Češi nebo Rusové musí platit svými vlastními prostředky, aby mohli trénovat. My máme velké štěstí, že máme bohatou federaci, protože ta má grandslam,“ uzavřela Mladenovicová.