VIDEO: Pospíchat se nevyplácí! Podavač míčků se ukvapil a přerušil výměnu při brejkbolu

- Petr Šístek

O nečekaný rozruch se postaral podavač míčků na turnaji WTA v marockém Rabatu, když v průběhu utkání mezi Alison Riskeovou a Alizé Cornetovou neuváženě vběhl do dvorce a přerušil tím velmi důležitou výměnu.

Ačkoliv Alison Riskeové plní v Maroku roli nasazené osmičky, do utkání s Alizé Cornetovou vstupovala v roli mírné outsiderky. Navzdory předpokladům ale do utkání vstoupila skvěle a úvodní set ovládla poměrně jasným výsledkem 6:2.

I ve druhém dějství šla americká tenistka brzy do vedení, avšak v momentě, kdy čelila brejkbolu na 3:3, přišel nečekaný omyl podavače míčků. Balon z rakety Francouzky škrtl o pásku, avšak po teči dopadl do kurtu a pokračovalo se ve hře. Toho si ovšem nevšiml již zmíněný podavač, který se v domnění, že míček zastavila síť, vydal jej sebrat. Rozhodčí v tu chvíli neměl jinou možnost, než výměnu přerušit a nařídit její opakování.

Bizarní moment ale pro utkání naštěstí neměl zásadní vliv. Cornetová sice ovládla opakovanou výměnu, čímž využila brejkbol, avšak Riskeová nakonec po sérii ztracených podání obou hráček dokázala ovládnout i druhou sadu a po výhře 6:2 a 6:4 postoupila do druhého kola, v němž poměří síly se Sarou Erraniovou.