Denní menu, 21.4. 2017: Kolář postoupil do finále, Goffin udolal Djokoviče

- Jan Vojkůvka

Turnaj v kazašském Šymkentu svedl proti sobě v semifinále opět Zdeňka Koláře se Španělem Mariem Vilellou Martinezem, který před týdnem na stejném místě nadělil českému hráči kanára. Na podniku v Chiassu postoupila do semifinále Marie Bouzková. Největším tahákem dne byl v Monte Carlu souboj Novaka Djokoviče s Davidem Goffinem, ve kterém belgický tenista přemohl světovou dvojku a zajistil si postup do semifinále prestižního turnaje!

NA ROZJEZD

6:00

KOLÁŘ VYBOJOVAL FINÁLE: Podruhé během dvou týdnů se Zdeněk Kolář v kazašském Šymkentu střetnul se španělským tenistou Mariem Vilellou Martinezem. V boji o postup do svého čtvrtého finále v sezoně se Kolář s antukářským specialistou dokázal popasovat a vrátil mu porážku z minulého týdne, kdy mu Martinez dokonce nadělil ve finále kanára. Tentokrát se ve třísetové bitvě radoval český tenista, který sice ve druhém setu nedoservíroval zápas za stavu 5:4 a v rozhodující sadě prohrával už 0:3, ale dokázal vývoj sady otočit a po dvou brejcích v řadě otočil na 5:3. Set následně doservíroval a postoupil po výhře 6:2, 5:7, 6:4. Ve finále si zahraje se Srbem Danilem Petrovičem. – Zdeněk Kolář - Mario Vilella Martinez (ESP) 6:2, 5:7, 6:4.

 

HLAVNÍ CHOD

14:00

GOFFIN UDOLAL DJOKOVIČE A JE V SEMIFINÁLE: Novak Djokovič končí na Masters v Monte Carlu již ve čtvrtfinále a na případný duel s Rafaelem Nadalem v semifinále tohoto turnaje nedojde. Světová dvojka totiž v dnešním duelu nestačila na Belgičana Davida Goffina, který zvítězil po setech 6:2, 3:6, 7:5 a připsal si největší vítězství své kariéry. V semifinále čeká světovou třináctku souboj s vítězem duelu Schwartzman/Nadal. Novak Djokovič (SRB) - David Goffin (BEL) 2:6, 6:3, 7:5

 

A KDO NEMÁ DOST...

12:30

BOUZKOVÁ JE V CHIASSU V SEMIFINÁLE: Turnaj ve švýcarském Chiassu potkal Marii Bouzkovou ve skvělé formě, kterou si mladičká česká hráčka přenesla z WTA v Bielu, kde prošla skrz kvalifikaci až do hlavní soutěže. Výborné výkony předvádí i na turnaji ITF, kde dnes postoupila už do semifinále! Ve čtvrtfinále si osmá nasazená poradila s Francouzkou Sherazad Reixovou, kterou porazila po setech 6:2, 6:0. Bouzková má nyní skvělou bilanci - z posledních dvanácti utkání prohrála pouze dvakrát! – Marie Bouzková - Sherazad Reixová 6:2, 6:0

Češi v akci

Zdeněk Kolář v Šymkentu poté, co v ranních hodinách vybojoval postup do finále v singlu, uspěl následně i v deblu, kde si s Chorvatem Ninem Serdarušičem zahrál o titul proti španělsko-ruskému páru Viella Martinez, Žurbin. Oba hráče už dokázal Kolář tento týden porazit ve dvouhře a porazil je i ve čtyřhře. Společně se Serdarušičem dokázal své soupeře přehrát hladce 6:2, 6:2 a vybojoval se svým parťákem už třetí letošní titul.

ITF/Futures

ITF Women's Circuit Chiasso (ženy, 25 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
MARIE BOUZKOVÁ (220.) - Sherazad Reixová (FRA, 257.) 6:2, 6:0

Šymkent Open, Kazachstán (muži, KAZ F4, 15 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
ZDENĚK KOLÁŘ (241.) - Mario Vilella Martinez (ESP, 390.) 6:2, 5:7, 6:4
Finále čtyřhry
KOLÁŘ, Serdarušič (CRO) - Vilella Martinez (ESP), Žurbin (RUS) 6:2, 6:2

MARDY FISH CHILDREN'S FOUNDATION TENNIS CHAMPIONSHIPS, Vero Beach (muži, USA F15, 15 000 USD, antuka)
1. kolo kvalifikace
DAVID MRÁZEK (-) - Sam Riffice (USA, 1566.)
JAN VRBA (-) - Boris Kozlov (USA, 1657.)
LADISLAV KALINOVSKÝ (-) - Marcelo Rodriguez Mojica (PAN, -)
PAVEL VANIŠ (-) - Caspar Schütze (GER, -)
TOMÁŠ FROMMEL (-) - Arnav Mohanty (USA, -)