Pála o nasazení Vondroušové: Trefuje to pěkně, určitě je to varianta

- Jakub Slunečko

EXKLUZIVNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z FLORIDY: Poprvé jako jeden tým se ukázal výběr Petra Pály na tradiční tiskovce před pátečním losem. Bylo krásně, a tak se české tenistky americkým novinářům představily venku na příjemném floridském sluníčku. „Připadáme si tady zatím jako na dovolené,“ vtipkoval kapitán týmu o krásném prostředí Saddlebrook Resortu. Hned ale dodal, že myšlenky celého týmu teď směřují hlavně k přípravě na těžké víkendové semifinále.

Když Petr Pála obvykle pronáší oblíbenou větu „V hlavě něco mám“, znamená to, že se někde pomaluje formuje sestava českého týmu. Teď jsou to ale spíš příjemné starosti, protože o místo v singlu si vážně říká více tenistek, než se před týdnem čekalo.

Samozřejmě, Markéta Vondroušová hrající v laufu po titulu na turnaji WTA v Bielu. Její nasazení zůstává před pátečním losem hlavním otazníkem. „Pro favorita nikdy není lehké hrát proti sedmnáctileté holce, která je ve formě a ještě to umí. Varianta to určitě je,“ přiznal Pála s tím, že Vondroušová se nejdřív musí předvést v tréninku.

„Markéta zatím hrála jenom se mnou a s Davidem, to si řekne o místo hned,“ smál se kapitán. „Teď to snad bude mít s holkama trochu těžší. Je ale vidět, že má nahrané zápasy a docela to trefuje,“ řekl.

Po úvodní adaptaci už jdou české tenistky do tréninku naplno. Všechny jsou i přes nedávné zdravotní komplikace fit a připravené o víkendu odehrát plnou zátěž. „Pomalu se dostáváme do těch správných obrátek. Některé holky přijely později, potom ten přechod z betonu na antuku v tomhle počasí, to není jednoduché. Teď už ale trénují každá dvakrát denně,“ dodal Pála.

Všechny čtyři tenistky si teď mezi sebou vyzkouší cvičné zápasy, na kterých kapitán výběru nejlépe odhadne, kdo by mohl na Američanky platit nejvíce. Jasno pak bude až v pátek na předzápasovém losu. Nominaci by mohl dopředu vědět snad jen Pálův otec František. „Zlobí se, když neví sestavu na utkání. To ale nevím, jestli mu do pátku stihnu ohlásit,“ usmál se Pála junior.