VIDEO: Ostudné chování Paireho. Je to nula, prohlásil během utkání na adresu zkušeného veterána

- Jiří Vachtl

Benoit Paire se opět předvedl. Francouzský bouřlivák je znám svým nevybíravým chováním na dvorci. V loňském roce byl dokonce vyhozen z olympijské vesnice v Rio de Janeiru. Tentokrát si Paire při úvodním utkání v Monte Carlu neodpustil několik štiplavých poznámek na adresu svého protihráče Tommyho Haase.

Německému tenistovi je už 39 let a užívá si svou poslední sezónu mezi profesionály. Místo respektu a úcty se mu však v zápase s Benoitem Pairem dostalo jen urážek. Francouzský tenista totiž neunesl hladkou prohru se zkušeným veteránem a ještě během samotného utkání pronesl několik ostrých výroků. 

„Je to nula! Kdybych hrál aspoň dvě vteřiny, tak vyhraju 6:2, 6:2,“ prohlásil Paire během utkání o bývalé světové dvojce a majiteli 15 turnajových titulů z okruhu ATP. Nutno dodat, že sám Paire však během své kariéry zatím vyhrál pouze jeden titul.

Na samém konci zápasu si pak mladý Francouz neodpustil ještě jednu poznámku. „Dneska věk nehrál roli. Prohrál bych i se sedmdesátiletým hráčem, protože jsem nebyl schopný hry,“ pověděl čtyřicátý hráč světové žebříčku, který se ani v tomto utkání nevyvaroval dalšímu zlomení rakety.

Na slova francouzského tenisty pak na Twitteru zareagovala i Sara Fosterová, manželka Tommyho Haase. „Když hrál Tommy v Austrálii tak měl zápal plic. Zmínil to snad na tiskové konferenci? Ne, nezmínil,“ narážela Fosterová na první letošní zápas obou tenistů, kdy v lednu na Australian Open musel její manžel vzdát utkání proti Pairemu za stavu 6:7, 4:6.