Rozhodlo pár míčků, řekla po senzačním postupu Vondroušová

- Jiří Vachtl

Markéta Vondroušová prožívá nejlepší týden své kariéry. Po středeční nominaci do fedcupového výběru kapitána Pály se raduje z dalšího velkého úspěchu. V dnešním čtvrtfinále na turnaji WTA ve švýcarském Bielu totiž nedala šanci své krajance Kristýně Plíškové a postoupila tak do svého prvního semifinále na okruhu WTA. Sedmnáctiletá tenistka popsala Tenisovému světu průběh celého utkání.

Česká juniorka se v Bielu probila do hlavní soutěže přes náročnou kvalifikaci. V té musela dokonce dvakrát otáčet utkání ze stavu 0:1 na sety. Vondroušové se to však vždy povedlo. V prvním kole hlavní soutěže pak přehrála Makedonku Gjorčeskou a v následném osmifinále šokovala jasnou výhrou nad šedesátou hráčkou světa Annikou Beckovou.

V dnešním čtvrtfinále se pak utkala se svoji budoucí fedcupovou spoluhráčkou Kristýnou Plíškovou. Sedmnáctiletá Češka se však slavnější krajanky nezalekla a do utkání vstoupila výborně, když rychle získala vedení 3:0. Plíšková dělala mnoho nevynucených chyb a navíc se jí nedařilo ani na servisu. První set tak skončil jednoznačně 6:2 ve prospěch Vondroušové. „Týna první set kazila a nešel ji tolik první servis, ale pak na setboly mi dala tři esa,“ smála se mladá tenistka.

Hned na úvod druhé sady si obě soupeřky vzájemně prorazily svá podání. Poté se však hra zklidnila a obě tenistky si přesvědčivě hájily své servisy. „V druhém setu se zlepšila a dobře servírovala. Já jsem se snažila dát co nejvíc returnů do kurtu,“ popisovala vyrovnanou druhou sadu. To platilo až do stavu 6:5 pro Vondroušovou, kdy šla Kristýna Plíšková podruhé podávat na udržení v zápase. Skvěle returnující Vondroušová se totiž dostala k prvnímu mečbolu, který proměnila znamenitým kraťasem. „Ten konec byl o pár míčkách,“ uzavřela Vondroušová své hodnocení pro Tenisový svět.

Sedmnáctiletá tenistka se tak raduje z postupu do svého prvního semifinále na okruhu WTA. V něm ji čeká další český souboj. Vondroušová se totiž utká s Barborou Strýcovou, které dnes za stavu 4:6, 6:3, 1:0 utkání vzdala Němka Görgesová. Čtvrtfinálová výhra ji navíc vynese minimálně na 161. pozici světového žebříčku.