Antuka jí chutná, záda drží! Fedcupová jednička Siniaková vyráží na Floridu plná optimismu

- Ivo Horký, Jakub Slunečko

Ve dvaceti ještě nemůže v Americe do baru, přesto věří, že příští neděli bude kousek od floridské Tampy pořádně slavit! Kateřina Siniaková potáhne český tým do semifinálové bitvy Fed Cupu proti Američankám v roli týmové jedničky. „Chystám se Katku plně vytížit,“ usmíval se při oznamování nominace kapitán Petr Pála.

Tak Katko, jste připravená?
Jsem a moc se těším! Určitě se tam popereme o vítězství.

Jenže zvládnete velký zápřah? Minulý týden vás přece v Charlestonu zradilo zdraví...
Bylo to v prvním kole s Puigovou. Chytla mě záda, která potřebujete v podstatě úplně při všem. A bohužel se to stalo hned v prvním setu...

Během hry jste plakala bolestí, byl to smutný pohled. Co se vám honilo hlavou?
Já hlavně musím říci, že moc zápasů neskrečuji, vždycky bojuji až do konce. I tentokrát jsem strašně chtěla, ale nešlo to. Hrozně mě to mrzelo, protože zápas byl rozehraný velmi slibně.

O to šokující bylo, že jste se neodhlásila ze čtyřhry a naopak v ní po boku Lucie Hradecké došla až do finále. Jak jste to dokázala?
Sama nevím... (smích) Ten večer, kdy se mi to stalo, jsem si vůbec nedokázala představit, že budu hrát. Ale naše první kolo debla bylo až o den později a já to prostě zkusila. Bylo to těžké, ale Lucka mi pomáhala.

Nakonec vám scházelo pár míčků k turnajovému triumfu, s párem Šafářová – Matteková-Sandsová jste ve finále padly až v super tie-breaku.
Malinko nám utekl první set, ale dokázaly jsme to otočit a zlepšit naši aktivitu. Znovu jsme si ověřily, že můžeme hrát s těmi nejlepšími a být silným párem. Stále se zlepšujeme. Finále je slušný výsledek, ovšem příště už chceme vítězství! (smích)

Z Charlestonu jste se přesunula do Bogoty, kde jste vypadla ve 2. kole. Jak vám zatím chutná antuka?
Cítím se na ní moc dobře, jen mě, bohužel, trošku přibrzdilo to zranění. Věřím, že se budu jen zlepšovat a potvrdím to hlavně příští týden při Fed Cupu na Floridě!

Být jedničkou je pro mě trošku změna, přiznává

Jak se cítíte jako jednička týmu?
Je to pro mě trošku změna, minule premiéra, teď rovnou jednička týmu. Ale moc se tam těším, i když to nebude to lehké.

Cítíte tlak? Od českého týmu se celkově hodně čeká, ale vaše mladá sestava podle některých může jen překvapit...
Přiznávám, že jednoduché to proti Američankám nebude. Nervozní budu určitě, ale to k tomu právě patří. Moc se budu snažit, abychom tedy všechny „překvapily“. (úsměv) Antuka mi navíc může dodat sebevědomí, hraju na ni ráda.

Znáte se ostatními nějak více?
Samozřejmě se známe všechny a bavíme se. Jen s Maki (Markéta Vondroušová, pozn.) jsem se tolik zatím nepotkávala.

Petr Pála už o vás řekl, že by vás chtěl maximálně využít do singlu i deblu. Už jste s některou z holek debla hrála? A jak vám to šlo?
Debla jsem hrála jenom s Kristýnou a naposledy to bylo v prosinci na extralize. A bylo to vítězně. (úsměv)

První květnový týden se českým fanouškům představíte na Prague Open. Je turnaj pro vás velkým lákadlem?
Určitě, moc se domů těším. Navíc tentokrát cestuji po turnajích hodně dlouho, takže už se nemůžu dočkat domácí atmosféry.