Strýcová s Bouzkovou okouzlily švýcarský Biel krásnou výměnou

- Jan Havlovic

Hlavním tahákem českých fanoušků při úterním programu na turnaji v Bielu byl souboj generací mezi Barborou Strýcovou a Marií Bouzkovou. Kdo se rozhodl sledovat tento zápas, rozhodně neprohloupil, neboť byl k vidění skvělý tenis. Twitterový účet WTA označil jednu z výměn dokonce za „Shot of the day“, tedy úderem dne!

Inkriminovaná výměna přišla na samém začátku zápasu, který trval dvě hodiny a osmnáct minut. Na podání byla osmnáctiletá Bouzková, která o třináct let starší soupeřka dostala do defenzivy. Česká tenisová naděje si však dokázala pomoci krásným přesně mířeným lobem do rohu dvorce. Strýcová se z těžké situace dokázala dostat a její soupeřka měla možnost získat fiftýn na síti – nepovedlo se...

Otěže výměny převzala česká fedcupová reprezentantka, která aktivní hrou dostala svou krajanku do úzkých a vše ukončila razantní smečí. Potlesk švýcarských fanoušků však patřil oběma tenistkám!

Utkání prvního kola turnaje v Bielu nakonec skončilo vítězstvím favorizované Strýcové, avšak mladá Marie Bouzková ukázala, jak velký tenisový potenciál v ní dřímá a kdo ví, třeba to bude právě ona, kdo za pár let nahradí v českém fedcupovém týmu aktuálně osmnáctou hráčku světového žebříčku.