Budeme skvělá parta, září po nominaci Vondroušová, „Federer“ fedcupového týmu

- David Schlegel

Markéta Vondroušová prožívá na profesionálním okruhu svou životní sezonu a výkony, jakých dosahuje, ji dopomohly k premiérové nominaci na utkání Fed Cupu. Kapitán Petr Pála ji zařadil do nominace na utkání proti Spojeným státům. Benjamínek ve fedcupovém výběru se může letos pyšnit úchvatnou bilancí 36 výher ze 40 zápasů. „Je to další motivace,“ řekla v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět po nominaci Vondroušová.

Sedmnáctiletá Vondroušová letos září a vysloužila si nominaci na semifinále Fed Cupu proti Spojeným státům, ač na světovém žebříčku jsou i výše postavené hráčky. „Markéta má letos asi nejlepší skóre po Federerovi,“ řekl na nominační tiskové konferenci Petr Pála, kterého těší dlouhodobá forma bývalé juniorské světové jedničky.

Kromě titulů na turnajích ve Stuttgartu a Grenoblu se může také pyšnit skvělým představením na turnaji WTA ve švýcarském Bielu, kde prošla kvalifikací a po výhře nad Makedonkou Gjorčeskou si zahraje o premiérové čtvrtfinále na největším turnaji v kariéře. Není tedy divu, že Pálu její výkonnost zaujala.

Kdy a jak jste se dozvěděla o nominaci a jaké jste měla z toho pocity?
Dozvěděla jsem se to po šedesátce ve Francii (turnaj ITF v Croissy-Beaubourg dotovaný 60 000 USD), pak za mnou byl pan Pála na Štvanici. Mám velkou radost, to je jasné. Je super, že mě tam vzal!

Věříte, že si v Americe zahrajete nebo vám bude stačit jen nasát atmosféru?
To nevím, jestli si zahraju, ale každopádně se tam moc těším.

Znáte se s některými dalšími nominovanými holkami? Bavila jste se s některou z nich o své nominaci?
Ano, znám se s nimi a věřím, že budeme dobrá parta. Zatím jsme neměly možnost se o tom pobavit.

Jak by vám tamní americká antuka mohla vyhovovat? Znáte podmínky, které tam panují?
Už jsem na takové antuce hrála, je to podobné jako u nás. Akorát je trochu rychlejší, tak uvidíme (směje se).

Motivovalo vás to do další práce? Není trochu komplikace, že teď hrajete v Bielu na tvrdém povrchu?
Motivace je to určitě. Je to super, že tam pojedu. Budeme tam navíc dost dopředu, takže Biel zas taková komplikace nebude.

Před dvěma lety vyhrála juniorský Fed Cup. Jak na to vzpomínáte a vzpomněla jste si na něj i tentokrát?
Mám tyhle týmové akce ráda. Tenkrát jsme vyhrály a bylo to super. Ale když jsem se dozvěděla nominaci, na juniorský Fed Cup jsem si nevzpomněla. Ani mě to nenapadlo. :-)