Strýcová s Mirzaovou končí po finále v Miami spolupráci

- Jan Havlovic

Jejich spolupráce fungovala od loňského srpna a získaly dva turnajové vavříny. Nyní však Barbora Strýcová a Sania Mirzaová společnou kariéru ukončují. Vše poté, co dokázaly na turnaji v Miami postoupit až do finále. Česká tenistka v rozhovoru pro iDnes.cz přiznala, že rozchod česko-indického páru proběhl v klidu a bez emocí.

Hlavním důvodem, proč došlo k rozchodu úspěšného páru, je to, že Mirzaová hraje pouze čtyřhru, kdežto Strýcová se úspěšně věnuje jak čtyřhře, tak také dvouhře. „Sania se koncentruje jenom na čtyřhru, což já nemůžu. Tak jsme se dohodly, že spolu po Miami skončíme,“ vysvětlila Strýcová situaci pro iDnes.cz.

Informaci o rozpadu deblového páru přinesl jako první pro indická média Imran Mirza, otec a trenér Sanii Mirzaové v jedné osobě. „Dva tituly, tři finále, dvě semifinále a několik čtvrtfinálových účastí je docela slušné představení,“ cituje Mirzu web Scroll.in. „Barbora se chce v letošním roce zaměřit hlavně na dvouhru a zjišťuje, že kombinovat singl a čtyřhru je velmi fyzicky náročné. Sania chce získat další velké tituly, a tak jsme se rozhodli pro tuto cestu,“ objasnil situaci otec slavné indické tenistky. 

Spolupráce Strýcové s Mirzaovou začala loňské léto, kdy se obě tenistky domluvily, že to společně zkusí na turnaji v Cincinnati. Premiéru měly tehdy vskutku výbornou, neboť se radovaly z turnajového vítězství. Další titul přišel na konci září v Tokiu, avšak od té doby si česko-indický pár na trofej znovu nesáhl.

V letošní sezoně se dokázaly probojovat do finále v Sydney a Miami, avšak v obou zápasech nebyly Strýcová s Mirzaovou úspěšné. Právě po prohraném finále v Miami se česko-indický pár dohodl na ukončení spolupráce. „Bylo to v dobrém, úplně v klidu,“ ujišťuje Strýcová.

Zatímco Sania Mirzaová už má o své další parťačce jasno (podle spekulací by to měla být Kazaška Švedovová), tak Barbora Strýcová zatím tuhle otázku vyřešenou nemá...