V Tel Avivu proběhl první tenisový turnaj gayů. Češi se mezi konkurencí neztratili

- Jan Havlovic

Izraelská metropole Tel Aviv hostila v minulém týdnu první mezinárodní sportovní akci, které se zúčastnili gayové, lesby, bisexuálové a transsexuálové. Mezi vybranými sporty figuroval také tenis!

Do Izraele se sjelo na 300 sportovců, kteří změřili své síly ve čtyřech sportovních odvětvích – plavání, fotbal, basketbal a tenis. Jednalo se o vůbec první mezinárodní sportovní akci, na které soutěžili gayové, lesby, bisexuálové a transsexuálové z osmnácti zemí.

„Jsme z toho nadšení a jsme také rádi, že mnoho lidí, kteří neměli o této akci tušení, vyjádřili svůj zájem a zapojili se,“ uvedl pro stránky The JC Tai Maoz, jeden z hlavních pořadatelů.

V Tel Avivu se rovněž zápolilo v tenisu. Do turnaje se zapojili muži a ženy různých věkových kategorií. Do hry zasáhli také dva čeští tenisté - Tomáš Pipek a Martin Balcar. Prvně jmenovaný se ve své kategorii dokázal probojovat až do finále, ve kterém podlehl Američanu Danielu Ouovi, druhému nasazenému. Martin Balcar se radoval z vítězství ve čtyřhře, ve které nastoupil s Chorvatem Dragi Jovanovičem. Kompletní výsledky českých zástupců na turnaji najdete ZDE