Mým cílem je vyhrávat tituly, říká Plíšková před J&T Banka Prague Open

- Jakub Slunečko, David Schlegel, Petr Šístek

Karolína Plíšková na obou turnajích na amerických betonech dokráčela do semifinále, čímž si upevnila třetí pozici na žebříčku WTA. Nyní již naplno vyhlíží antukovou sezonu, během níž bude hlavní hvězdou J&T Banka Prague Open. Pražský turnaj se uskuteční ve Stromovce na začátku května.

„Moc se do Prahy těším. Hrála jsem tu loni semifinále s Luckou a moc se sem těším. Budu poprvé nejvýše nasazená a ráda bych tu vyhrála,“ svěřila se turnajová šampionka z roku 2015.

Plíšková stoupá žebříčkem WTA stále vzhůru, nyní jí patří třetí místo na světě. „K tomu, abych se stala světovou jedničkou, je potřeba vyhrát grandslam nebo několik turnajů. Nechci se k tomu upínat. Mým cílem je aktuálně vyhrávat tituly. Na každém turnaji jsem jednou z nejvýš nasazených a nejezdím tam uhrávat kolo nebo dvě. Pro mě má největší cenu turnaj vyhrát. Letos jsem vyhrála dva turnaje a uhrála spoustu dobrých výsledků. Teď mě bude čekat Paříž a Wimbledon, tak uvidíme,“ usmívá se Plíšková, která v letošní sezoně zatím získala nejvíce bodů ze všech tenistek!

„Je to zatím můj nejlepší začátek sezony v životě. Mám spoustu vyhraných zápasů, porazila jsem dobré hráčky a všechna prohraná utkání byla proti kvalitním tenistkám,“ hodnotí úvod roku spokojeně. „V Indian Wells jsem mohla prohrát už v prvním kole. Ani v Miami jsem neprohrála s někým, abych si pak vyčítala, že jsem měla vyhrát. Jak by dopadlo finále proti Kontaové samozřejmě nevím, ale v semifinále mě porazila dobrá hráčka,“ vrací se k prohře s Wozniackou.

Nyní tak se vztyčenou hlavou vyráží do další části sezony. „Další cíle určitě máme. Je před námi antuka. Tři měsíce byly jenom o turnajích, ne ale o přípravě. Teď budu mít konečně trochu času, abych se připravila na antuku. David mi věří i na ní,“ zmiňuje Plíšková podporu svého trenéra Kotyzy.

„Antuka je ale pomalejší a s mým stylem hry to není ideální. Záleží vždycky na losu. Když dostanu antukářky, tak je to pak těžší,“ konstatuje Plíšková, že zápasy s milovnicemi červeného povrchu nemá zrovna v oblibě. „Je spousta věcí, na kterých musím ještě pracovat. Bude konečně čas zapracovat i na technice,“ přiznává pokorně, že nynější pauzu využije ke svému dalšímu zlepšení.

V dalším průběhu sezony by mohla zaútočit i na světový trůn. „Lidi se mě často ptají na pozici světové jedničky. Pořád je tam odstup přes tisíc bodů, musela bych vyhrát další dva až tři turnaje nebo grandslam. Nejsem tomu tak blízko, aby mi stačilo třeba čtvrté kolo v Paříži. Také holky přede mnou musí uhrát horší výsledek, abych se tam dostala,“ dívá se Plíšková na své šance realisticky.

V Praze, kde bude hlavní hvězdou turnaje, se může opět těšit na bouřlivou diváckou podporu. „Z mojí rodiny a známých přijde hodně známých a snad přijde i spousta dalších lidí. Minule nebylo nic moc počasí, a i přesto byla skvělá atmosféra,“ uzavřela Plíšková.