Úžasné sídlo Novaka Djokoviče! Jak si srbský tenista žije?

- Radek Štohl

Některým se o tom sní celý život, jiným se to poštěstí vidět i na vlastní oči. Mnoho tenisových fanoušků po celém světě si přeje, aby alespoň jednou mohli na živo zhlédnout bydlení, ve kterém si žijí i ty největší hvězdy bílého sportu včetně Rogera Federera, Rafaela Nadala či Novaka Djokoviče. Právě druhý hráč světa se proslavil nyní, když fotky z jeho sídla se objevily na internetu...

Svůj přepych si chtějí užít naplno. Některé z tenisových osobností utrácí za drahé dovolené, jiní se vyžívají v nejnovějších modelech aut a ti další myslí na pohodlí svého domova, ve kterém nemůže chybět téměř nic. Své o tom ví i Novak Djokovič, který na svém bydlení rozhodně nešetřil.

Držitel dvanácti grandslamových trofejí, který pouhým tenisem vydělal přes sto milionů amerických dolarů, má jako oficiální bydliště uvedené Monte Carlo. Stejně jako ostatní sportovci světa se však nepyšní jenom touto rezidencí, nedávno totiž za svoji nemovitost utrácel znovu. Rodák z Bělehradu si koupil v Manhattanu dva domy v hodnotě jedenácti milionů a další v Miami, ze kterého se odhlásil kvůli zranění. Jeho sídlo je umístěno na adrese Eighty Seven Park, tedy v místě, jenž je považáno za milionářskou čtvrť. 

"Zajistí to perfektní životní styl pro mě i moji ženu Jelenu" uvedl tenista, který v letošním roce vyhrál jeden titul a na dalších podnicích došel maximálně do čtvrtfinále.

Co si o jeho poslední investici myslíte? Líbilo by se Vám bydlet v podobném domě?

Umí být také štědrý

Djokovič ovšem umí ukázat i jinou stránku svého já. Když v minulosti jeho rodnou zemi zužovaly záplavy, tak neváhal a v roce 2014 po vítězství na Masters v Římě věnoval na pomoc vítězný šek, který měl hodnotu 750 0000 dolarů.

Bývalá světová jednička je rovněž od roku 2011 ambasadorem UNICEF v Srbsku. A aby toho nebylo málo, tak před deseti lety založil nadaci, která pomáhá znevýhodněným dětem a která se řídí mottem "We believe in every child".


Galerie