Nesportovní gesto v tenise! Co si musela Kuzněcovová vyslechnout?

- Radek Štohl

Ačkoliv se před jedenácti lety podařilo Světlaně Kuzněcovové v Miami tento turnaj vyhrát a loni dojít do finále, tak po letošním ročníku nebude na zdejší podnik vzpomínat v dobrém. V osmifinálovém duelu proti Venus Williamsové jeden z neukázněných diváků na Rusku nesportovně zařval z hlediště. Co přesně zkušené tenistce vyčinil?

Bílý sport byl po mnoho let a desetí považovaný za jeden z nejférovějších sportů vůbec. Najdou se ovšem momenty a především lidé, kteří tuto skutečnost nectí a snaží se za každou cenu zviditelnit, i když je to v rámci nesportovnho chování. Naposledy se jeden z podobných okamžiků udál na Floridě, kde svůj duel hrála také Světlana Kuzněcovová.

Jednatřicetiletá hráčka nastoupila do svého osmifinálového duelu proti Venus Williamsové, ve kterém se jí ovšem nedařilo. V boji o čtvrtfinále totiž prohrála úvodní set a v tom druhém musela v tie-breaku bojovat o vydření závěrečného dějství. Ve zkrácené hře se dostala za stavu 4:6 do situace, kdy musela odvracet dva mečboly. Vše bylo o to horší, že na podání byla Američanka. Ta se v tento okamžik chystala si nadhodit míček na podání, zničehonic však z publika na její protihráčku zaznělo: ,,Táhni do Moskvy," čímž nevychovaný fanoušek připomněl hlavní město země, ze které dvojnásobná grandslamová šampionka pochází. Tato chvíle zahýbala i s Williamsovou, která svým krátkým odmlčením dala najevo, co si o nevohdném výkřiku myslí.

V celém utkání nakonec zvítězila bývalá světová jednička, která dokázala zkoncentrovat síly na svůj servis a hned následující fiftýn urvat po krásné výměně ve svůj prospěch. Ve čtvrtfinále se šestatřicetiletá hráčka střetne se současnou první ženou tenisu, Angelique Kerberovou.

Pohledná výměna na závěr utkání!