VIDEO: Backhand Boys jsou zpět! Federer s Haasem a Dimitrovem si přizvali na pomoc Djokoviče

- Jan Vojkůvka

Jsou zpátky! Roger Federer, Tommy Haas a Grigor Dimitrov aka Backhand Boys. Od jejich prvního vystoupení v australském Melbourne sice uplynuly dva měsíce, připomenout na sebe nechali během turnaje v Indian Wells, kde si dali repete a připravili také velké překvapení.

Když na Australian Open nazpívali Roger Federer, Tommy Haas a Grigor Dimitrov píseň "Hard to Say I'm Sorry" od skupiny Chicago, brali to zejména jako pobavení své i svých fanoušků, se kterými se o svůj výkon podělili přes sociální sítě.

Zavzpomínat na zlatá osmdesátá a devadesátá léta a rozpuk boybandů jim pomohl tehdy i hudebník David Foster, který je doprovodil při hře na klavír. Že do výkonů takových ikon let minulých jako Backstreet Boys, Westlife, Blue, New Kids On The Block, Five či Take That měli daleko? Účel, kterým byl smích, to splnilo.

Stejně jako se vyvíjí hra na dvorci, vyvíjí se i technika, s níž Backhand Boys přistupují ke svému zpěvu. Kromě Davida Fostera jako hudební doprovod si přizvali také Novaka Djokoviče a znovu zapěli cover verzi histu Hard To Say I'm Sorry. Tentokrát to ale pojali mnohem profesionálněji.

„Aktuálně startuje nová chlapecká skupina, jednoruční Backhand Boys,“ napsal na svůj Facebook Federer při uvedení nového klipu. „Rozhodli jsme se, že to uděláme znovu, tentokrát s malou pomocí playbacku. Sice je to pořád špatné, ale zní to mnohem lépe, než tehdy v Austrálii, kdy to vypadalo, že řvou kočky a vyjí psi," dodal později v rozhovoru na oficiálních stránkách ATP.

A nutno říct, že změna je evidentní od prvních tónů.

A takhle to vypadalo tehdy v Melbourne...