V Miami nebude hrát ani druhá turnajová jednička! Po Murraym se odhlásil i Djokovič

- David Schlegel

Den poté, co se z turnaje v Miami odhlásila světová jednička Andy Murray, vydal na svém facebookovém profilu prohlášení Novak Djokovič, že se turnaje v Key Biscayne nezúčastní také. Nasazenou jedničkou tak na turnaji bude Stan Wawrinka.

"Můj lékař mi silně doporučil, abych kvůli zranění lokte příští týden vynechal turnaj v Miami. Zranění se se mnou táhne už několik měsíců, ale v poslední době se zhoršilo. Udělám všechno pro to, abych se dal co nejrychleji do pořádku a zase se vrátil na kurty. Bohužel, nebudu obhajovat titul v Miami," uvedl Djokovič, který v Miami triumfoval už šestkrát. Vyhrál tu v roce 2007 své první Masters a v posledních šesti letech zvítězil hned v pěti případech.

"Věřte, že pro mě je to stejně šokující zpráva jako pro vás. V Miami se mi neuvěřitelně dařilo, v roce 2007 jsem tu zahájil jsem tam svou cestu, na jejímž konci jsem se stal světovou jedničkou. Ne nadarmo se říká, že největší a nejbolestivější porážky ve sportu jsou přicházejí kvůli zraněním a nejsou to ty od soupeřů. Měl jsem štěstí, že během své kariéry jsem mockrát zraněný nebyl, ale to, čím jsem si fyzicky prošel v posledních letech, se podepsalo na mém těle. Jsem nekonečně vděčný za všechnu lásku a podporu, kterou od vás fanoušků dostávám. Díky za to, že mi věříte," uvedl v angličtině a v srbštině na svém facebookovém profilu.

Z turnaje se kromě Murrayho a Djokoviče odhlásili i tři Francouzi z první světové pětadvacítky - Gael Monfils, Jo-Wilfried Tsonga a Richard Gasquet. Díky řadě odhlášek se do hlavní soutěže dostal i Adam Pavlásek. Na turnaji by se měl představit i Tomáš Berdych s Jiřím Veselým a ve čtyřhře s Nickem Kyrgiosem také Radek Štěpánek.

Spousta elitních tenistek bude chybět i ženskému turnaji. Z něj se odhlásily kvůli zranění Serena Williamsová, Petra Kvitová, Sloane Stephensová, Timea Bacsinská a Camila Giorgiová. Po mateřské přestávce se na svůj návrat teprve připravuje Victoria Azarenková.