Kyrgios ukázal druhou tvář. Vyjádřil city k partnerce a s fanouškem během čtyřhry pojedl chipsy

- Jan Vojkůvka

Napřed bitva s Djokovičem, poté debl se Zimonjičem. Nick Kyrgios prožil hodně náročnou středu v Indian Wells, během které dal vyniknout svým tenisovým kvalitám i odlišnému přístupu, kvůli kterému fascinuje mnoho tenisových fanoušků. Při deblovém střetnutí se občerstvil u fanouška a hlad zahnal trochou chipsů.

Po vítězném utkání s Novakem Djokovičem, kterého porazil podruhé během dvou týdnů, neměl příliš času na odpočinek. Srba přehrál sice ve dvou setech 6:4, 7:6, ale na kurtu strávil téměř dvě hodiny a vítězství oslavil milostným vzkazem pro Alju Tomljanovičovou, kterou pozdravil při tradičním podepisování na kameru. Napsal „I Love You Boo“.

Jedenadvacetiletý Australan tím vyjádřil nejen své city, ale také vděk za to, že mu byla v posledních týdnech oporou a trávila s ním čas. Navíc se dokázala po zranění konečně vrátit sama na kurty, v Acapulku došla do druhého kola, v Indian Wells vypadla hned na úvod na raketě Julie Görgesové. „Bylo pro mě klíčové, že ji vidím šťastnou. V posledních týdnech mi to hodně pomáhalo a snižovalo to tlak, který jsem na sobě cítil. Hrál jsem uvolněně a užíval jsem si to. Je důležité, že ji mohu vidět zpátky ve hře,“ řekl tento týden Kyrgios na tiskové konferenci.

Neuplynuly ani dvě hodiny od utkání s Djokovičem a Kyrgios už mířil k deblovému střetnutí po boku Nenada Zimonjiče. Jenže v zápase s osmičkami turnaje Lukaszem Kubotem a Marcelem Melem bylo hotovo za necelou hodinku. Polsko-brazilský pár vyhrál 6:1, 6:3 a čtvrtfinále se pro Kyrgiose stalo konečnou stanicí.

Jenže čtyřhru hrál především pro radost a potvrdil to i během krátké přestávky mezi gemy. Unavený po celém dni a možná i hladový neodolal vábení jednoho z fanoušků v první řadě a nabídl si z jeho chipsů. Kalorické povzbuzení sice v utkání k obratu nepomohlo, ale je to další z řady důkazů, že Kyrgios není tenisovým strojem, ale obyčejným člověkem, jehož přístup ke sportu a celé kariéře je velkým kořením současnosti.