Mužský tenis mi nepřijde zajímavější než ten ženský, prohlásila Mladenovicová

- Jan Havlovic

Co je atraktivnější? Mužský, nebo ženský tenis? Věčné dilema fanoušků tohoto sportu. Jsou tací, kteří nedají dopustit na pětisetová dramata, při kterých si muži často sáhnou na dno svých fyzických sil. Další skupina fanoušků se oproti tomu raději podívá na ženský tenisový zápas, ve kterém velmi často rozhodují pevné nervy a správně zvolená taktika.

Tohle téma nakousla v rozhovoru v Indian Wells francouzská tenistka Kristina Mladenovicová, která se před nedávnem rozešla se svou dlouholetou deblovou parťačkou Caroline Garciaovou a už brzy oznámí jméno své nové partnerky pro čtyřhru. „Nepřijde mi, že by byl mužský tenis zajímavější než ten ženský,“ říká na rovinu rodačka ze Saint-Pol-sur-Mer.

„Myslím si, že praví fanoušci tohoto sportu mají ve větší oblibě právě ženský tenis,“ odhaduje francouzská tenistka. "I když  muži dostávají díky vyšším příjmům za televizní práva více peněz, opravdoví fanoušci vidí, kolik přináší ženské zápasy zábavy," dodává na obhajobu ženské organizace WTA.

Ženy berou na společných turnajích s muži stejně peněz jako oni. To platí pro všechny čtyři grandslamy či turnaje v Indian Wells či Miami. Muži však mají celkově během roku více turnajů a navíc na nich vydělávají více peněz. 

„Přidaly jsme do tenisu nové prvky a hodně jsme ho posunuly vpřed. Sice nemáme tak silné údery jako muži, ale krásu ženského tenisu dělají jiné věci,“ upozorňuje Mladenovicová. Aktuálně 26. hráčka světového žebříčku považuje rovněž za důležité, že na okruhu je mnoho hráček, které jsou inspirací pro začínající tenistky. „Není velký rozdíl mezi atraktivitou Sereny Williamsové a velké čtyřky (Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovič a Andy Murray)," míní Mladenovičová, kterou čeká v Indian Wells zápas druhého kola, ve kterém vyzve Němku Anniku Beckovou.