Dnes jsem si vyhrát nezasloužila, přiznala po postupu Plíšková

- Jan Vojkůvka

Tenisové výhry se někdy nerodí pouze po bezvadných výkonech, ale častým jevem bývá trochu utrápená bitva v cestě za postupem. Své o tom ví Karolína Plíšková, jež má za sebou úspěšný vstup do turnaje v Indian Wells. „Dnes jsem si to nezasloužila,“ přiznala rodačka z Loun, která si i přes problémy vybojovala postup do třetího kola.

Nebyl to ideální výkon a ví to i Karolína, která se s olympijskou šampionkou Monicou Puigovou v utkání trochu trápila. Po prohraném prvním setu se sice nadechla k obratu, jenže ten mohl zhatit vývoj třetí sady, v níž prohrávala už 0:3.

„Jsem skutečně šťastná, že mi dnes šel servis. Pracoval v můj prospěch, zejména ve třetím setu, kdy jsem byla o brejk dole,“ řekla během pozápasového rozhovoru na kurtu. „Za výhru jsem šťastná, nebylo to vůbec jednoduché. (Monica) hrála velmi dobře, trefovala rychlé míčky k základní čáře. Těžko jsem se dostávala ke své hře,“ podotkla česká tenistka.

I přes nepříznivý vývoj ve třetím setu se ale Plíšková dokázala zvednout, uhrát pět gemů v řadě a duel doservírovat k vítězství 1:6, 6:4, 6:4. „Dnes to bylo hodně vzdálené mému plánu, jak jsem chtěla hrát a jak měla má hra vypadat,“ řekla v rozhovoru pro WTA Insider. „Nemyslím si, že jsem si výhru zasloužila, ale stalo se tak,“ ulevilo se Plíškové.

V dosavadních třech střetnutích přitom Puigová nedokázala Plíškové ani jednou sebrat set. V Indian Wells se jí to povedlo a nebyla vůbec daleko od překvapivého vítězství. „Celý zápas byl hlavně o ní. Jednou věcí, co stála při mě, byl servis, který byl lepší než její. Od základní čáry se mi nedařilo a ona naopak trefovala míčky hodně dobře. Nemohla jsem hrát agresivně ani jsem se nedostala ke své hře. A když jsem musela jít přes druhý servis, ona okamžitě zaútočila.“

„Tak špatně jsem se necítila už dlouho,“ podotkla Plíšková. „První kola bývají vždy těžká, zejména pro nasazené hráčky, které jsou pod tlakem. Ona už jeden zápas odehrála, což jí pomohlo. Trénovala jsem během dne, takže podmínky na kurtu byly zcela rozdílné,“ připomněla také fakt, že na úvod absolvovala pozdně večerní duel.

„Čekala jsem na šance a věděla jsem, že (Monica) může minout pár úderů, což nakonec i udělala. Ale pak jsem začala příšerně třetí set, i když to bylo jen o jednom brejku,“ uvedla Plíšková. Z problémů se ale dostala a postoupila. „Horší než dnes už to snad být nemůže,“ dodala.

V dalším kole na světovou trojku čeká Rumunka Irina Beguová.