Schiavoneová si rýpla do Šarapovové. Na divoké karty dosahují jiní, řekla

- Jan Vojkůvka

Francesca Schiavoneová prožívá rozlučkovou sezonu s profesionálním tenisem a výsledkově se zkušená Italka prozatím trápí. V Indian Wells sice prošla skrz kvalifikaci, ale v prvním kole vypadla na raketě Američanky Chiricové. 157. hráčka světa si nyní rýpla do organizátorů velkých turnajů, které nadělují divoké karty Rusce Marii Šarapovové.

Schiavoneová by pochopitelně ráda hrála na French Open, ale stále více to vypadá, že bude muset absolvovat kvalifikaci. Šestatřicetiletá tenistka totiž pochybuje, že by se mohla stát držitelkou divoké karty, a to i přes fakt, že se loučí s tenisem a na Roland Garros triumfovala v roce 2010.

„Zatím se na to snažím nemyslet. Přála bych si, abych se tam dostala díky vlastním silám, abych byla upřímná. Neočekávám totiž nic od ostatních,“ svěřila se na tiskové konferenci v Indian Wells Schiavoneová, která však na hlavní soutěž v současné době nedosahuje a potřebovala by uhrát několik dobrých výsledků, které ji katapultují zpět do první stovky.

Schiavoneová ovšem jde dál a upozorňuje, že zatímco ona se musí pachtit v kvalifikacích, někdo takový osud neprožívá. „Jak asi víte, je tu jedna osoba, která přijala divoké karty do Madridu a Říma a pravděpodobně také na Roland Garros. Takže obdržení karty se stává obtížnější a já nejsem tak silná jako její tým,“ rýpla si do Šarapovové, která po zisku divokých karet na několik turnajů usiluje i o zisk té nejcennější na antukový vrchol sezony.

Ač Schiavoneová na Roland Garros získala v roce 2010 titul a o rok později dokráčela do finále, její výsledkové trápení ji pomalu, ale jistě, odsuzuje k nutnosti hrát kvalifikaci. A ani její nesporné úspěchy, kterých ve Francii dosáhla, ji štěstí v podobě divoké karty, dle jejích slov, nepřinesou.

Rozhodnutí však ani zdaleka nejsou ani organizátoři druhého grandslamového turnaje sezony. Maria Šarapovová prozatím nemá jistotu, zda se vůbec na Roland Garros představí, ať už v hlavní soutěži nebo v kvalifikaci a rozhodnutí by mělo padnout až v následujících týdnech.