Williamsová přijde o post světové jedničky. Kvůli zranění se odhlásila z turnajů v Indian Wells a Miami

- Jan Vojkůvka

Boje o ženský tenisový trůn v Severní Americe neproběhnou. Kvůli zranění kolene musela svou účast na BNP Paribas Open v Indian Wells a Miami Open vzdát světová jednička Serena Williamsová, která tak přijde o svou pozici v žebříčku. Na čelo ženského tenisu se navrátí Němka Angelique Kerberová.

Vítězka třiadvaceti grandslamových titulů a finalistka posledního klání v Indian Wells, Serena Williamsová, se musela z obou turnajů série WTA Premier Mandatory odhlásit. Svou loňskou finálovou účast z kalifornské pouště nebude obhajovat vinou zdravotních problémům s koleny.

„Bohužel jsem se musela odhlásit z BNP Paribas Open v Indian Wells a Miami Open,“ uvedla Williamsová ve svém prohlášení. „Nebyla jsem schopna trénovat kvůli problémům s koleny a jsem zklamaná, že tu nemohu být. Musím se přes to přenést a pokračovat s pozitivním přístupem. Těším se, že se vrátím co nejdříve to půjde,“ dodala.

Odhlášení Williamsové z Indian Wells má za následek její ztrátu pozice světové jedničky. Nebude mít totiž možnost obhajovat 650 bodů za finále, zatímco Kerberová, která v minulé sezoně vypadla už v prvním kole, tak bude těžit z bodového zisku z ostatních turnajů.

Williamsová bude mít po Indian Wells na kontě 7130 bodů, zatímco Kerberová minimálně 7405. Třetí v pořadí Karolína Plíšková, která zaujme v turnaji pozici po Williamsové a bude druhou nasazenou, se v případě úspěchu na turnaji může přiblížit k druhé pozici na rozdíl méně než jednoho tisíce bodů.