Nejlepší úder měsíce února? Hlasovat můžete i pro Karolínu Plíškovou!

- Jan Havlovic

WTA opět vyhlašuje soutěž o nejlepší úder měsíce. Do výběru se tentokrát dostala také Karolína Plíšková, pro kterou můžete hlasovat na oficiálních stránkách ženské tenisové organizace!

1. Kristina Mladenovicová – Julia Putincevová 6:2, 6:7 (3), 6:4 – Petrohrad, finále

Kristina Mladenovicová je výbornou deblistkou, avšak v posledních měsících dokazuje, že jí není cizí ani dvouhra. Francouzská tenistka slavila první letošní turnajový vavřín v Petohradu, kde ve finále porazila po velké bitvě Putincevovou. Mladenovicová uchvátila fanoušky především parádním volejem u sítě, který byl technicky velmi složitý, avšak 26. hráčka světového žebříčku dokázala zahrát míček těsně za síť!

2. Karolína Plíšková – Caroline Wozniacká 6:3, 6:4 – Dauhá, finále

Karolína Plíšková zažila parádní vstup do sezony, který korunovala vítězstvím na turnaji v Dauhá. Ve finále si česká tenisová jednička poradila s Dánkou Wozniackou. Světová trojka předváděla skvělý tenis a především její ledový klid u sítě zaujal tenisovou veřejnost natolik, že Plíšková bojuje o ocenění nejlepšího úderu měsíce.

3. Angelique Kerberová – Ana Konjuhová – 6:3, 6:2 – Dauhá, čtvrtfinále

Světová jednička, Angelique Kerberová, vypadla v Dauhá sice v semifinále, avšak po nevýrazném startu do sezony předváděla v Kataru velmi dobrou hru. Fanoušky učarovala zejména výměna z čtvrtfinálového zápasu proti Chorvatce Kunjuhové, ve kterém německá tenisová jednička doběhla kraťas a následně vybojovala fiftýn po přetahované na síti, neboť Konjuhová poslala svůj lob těsně za základní čáru.

4. Caroline Wozniacká – Agnieszka Radwanská 7:5, 6:3 – Dauhá, osmifinále

Caroline Wozniacká porazila v Dauhá při své cestě do finále také Polku Radwanskou. Utkání proti světové šestce mělo velkou kvalitu a diváci měli možnost vidět špičkový tenis. Za zmínku stojí především pohotovost Wozniacké, která doběhla povedený kraťas své soupeřky a poslala míček nechytatelně na polovinu Radwanské.

5. Darja Kasatkinová – Caroline Wozniacká 2:6, 5:7 – Dubaj, 1. kolo

Darja Kasatkinová měla na turnaji v Dubaji krutý los, hned v prvním kole totiž narazila na Dánku Wozniackou. Mladá Ruska předvedla proti světové čtrnáctce sympatický výkon, který však nakonec na postup nestačil. Kasatkinová zaujala fanoušky povedeným bekhendem, při kterém si povyskočila a míček poslala s takovou razancí, že Wozniacká nedokázala reagovat.  

Hlasovat můžete ZDE.