Příprava na Indian Wells? Strýcová nabírá kondici a rekonstruuje byt

- David Soumar

Sotva přiletěla z Dubaje, už se musí chystat na cestu do Ameriky. Barbora Strýcová je v Praze jen na skok. Zvládá ale stíhat jak kondiční přípravu, tak rekonstrukci bytu. „Měl být dnes nebo v nejbližších dnech hotový,“ usmívala se rodačka z Plzně. V rozhovoru pro Tenisový svět se rozpovídala o spolupráci se Saniou Mirzaovou. Do Indie by se ráda sama vydala.

Máte za sebou turnaje v Kataru a Spojených arabským emirátech. Jak se nyní připravujete na další část sezony?
Dělám jenom kondici. Bude tomu tak až do mého odjezdu. Tenis budu hrát až v Americe. Jsou to takové lehčí tréninky, ale velmi potřebné.

Jak trávíte čas v Praze? Zabýváte se také rekonstrukcí bytu…
To ani nevím, od koho máte tu informaci. (úsměv) Je to tak. Byt by měl být dnes nebo v nejbližších dnech hotový. Moc se na to těším. Víc toho stihnout nejde. Mám dvě kondice za den. Strašně rychle to pak utíká. Snažím se odpočívat a dělat ty věci, co má sportovec dělat.

Na posledním turnaji v Dubaji jste vypadla hned na úvod, přestože jste tam obhajovala loňské finále. Jak své vystoupení hodnotíte?
Když se takhle nezadaří, tak vám to hned všichni vlepí do obličeje. (směje se) Dívám se na to tak, že prostě i takové dny jsou. Stává se to a stávat se to bude. Nejsem robot, který bude každý den hrát semifinále nebo finále. Budu se snažit, abych byla lepší a v Americe mi to vyšlo.

Alespoň v deblu jste si trochu spravila chuť…
Hrály jsme dvakrát semifinále. Je to také důležité. Nevím, jestli mi to úplně spravilo chuť. Je to spíš něco jiného. Je dobré, že alespoň v jedné disciplíně se došlo dál.

Jak se vám hraje po boku Sanii Mirzaové? Jste spokojená?
Hraje se mi s ní dobře. Někdy je to samozřejmě trochu náročné. Pro ní je debl jediná soutěž. Musíme být kolikrát stoprocentní. Bývá to náročné, když se po dlouhém singlu musí hrát ještě čtyřhra. Mít ji vedle sebe na kurtu je hrozně fajn. Řekla bych, že si celkem rozumíme.

Vnímáte i zvyšující se zájem o vaši osobu ze strany indických fanoušků? Neplánujete se tam vydat třeba na turnaj?
Na turnaj asi ne. Ráda bych se tam podívala jako turista. Chtěla bych Indii trochu poznat. Samozřejmě Sania je v Indii v podstatě bohyně. Má všude fanoušky. Tím, že s ní hraju, tleskají i mně, povzbuzují mě. Je fajn, že na našich zápasech bývá hodně indických fanoušků.

Na kdy máte naplánovaný odlet do Ameriky? Co tam od turnajů očekáváte?
Odlétám v neděli do Indian Wells. Jsou to dva největší turnaje po grandslamech a moc důležité. Mít očekávání je dost složité. Budu se snažit, abych se na kurtu cítila dobře, plná energie. Budu bojovat o co možná nejlepší výsledek.