Kerberová v Dubaji opět nachází formu a vyrazila povečeřet do oblak

- Petr Šístek

Do sezony vstupovala jako světová jednička, avšak svými výkony v úvodu roku Angelique Kerberová vyvolala značné pochybnosti. Nyní v Dubaji ale vše nasvědčuje tomu, že německá tenistka opět nachází ztracenou formu, za což se odměnila návštěvou originálního projektu Dinner in the Sky.

Začátek letošní sezony byl pro Angelique Kerberovou vskutku obtížný. Na prvních dvou turnajích v Brisbane a Sydney dokázala vyhrát pouze jediný zápas, a to proti až 271. hráčce světa Asleigh Bartyové. Poté, co se jakožto obhájkyně titulu rozloučila s Australian Open již v osmifinále, v němž byla nad její síly Coco Vandewegheová, dokonce byla nucena přepustit post světové jedničky Sereně Williamsové.

Zlepšení rodačky z Brém nic nenasvědčovalo ani vystoupení na prvním ze série katarských podniků v Dauhá, kde v úvodním zápase sice Darje Kasatkinové nadělila kanára, ale i přesto jí ve třech setech podlehla. Nyní ale Kerberová v Dubaji po skalpech Barthelové a Puigové proplula bez ztráty setu již do čtvrtfinále, za což se náležitě odměnila.

Vyrazila totiž na unikátní projekt Dinner in the Sky, tedy na slavnostní večeři na závěsné plošině v padesátimetrové výšce nad vodní hladinou. Během vychutnávání si skvělého jídla se tak mohla kochat výhledem na krásné panorama dubajských mrakodrapů. „Cítím se dobře, protože miluji výšky. Nikdy jsem nic podobného nezažila, je to krásné,“ hodnotila Kerberová nevšední zážitek přímo na plošině. Zda ji příjemná večeře nabila energií, to budeme moci sledovat již ve čtvrtek, kdy se v dubajském čtvrtfinále představí proti Chorvatce Aně Konjuhové.

 

Going Up! @Angie.Kerber enjoys Dinner above the Dubai skyline???@dinnerintheskyuae

Příspěvek sdílený WTA (@wta),Úno 21, 2017 v 7:41 PST