Odmítl Wawrinku, Dimitrov se mu odhlásil. Bude to zajímavý ročník, přesto věří ředitel turnaje v Marseille

- Jan Vojkůvka

Ulovit hvězdného hráče ze samotné špičky, to je cíl pro většinu pořadatelů menších turnajů kategorie ATP World Tour. Ne však Jeana-Francoise Caujolleho, turnajového ředitele podniku v Marseille, který se rozhodl jít trochu jinou cestou.

Hlavní hvězdou marseillského turnaje byl v posledních dvou letech především Stan Wawrinka, v minulé sezoně se ve Francii představil také Tomáš Berdych. Velké úlovky, kterých dosáhli ve francouzské destinaci, se pro tento rok ale nebudou opakovat.

Přitom Wawrinka mohl být potřetí v řadě v Marseille, ale Caujolle si své záměry nakonec rozmyslel. „Jednání s Wawrinkou probíhala do poslední chvíle,“ řekl Caujolle pro deník Le Provence. „Ale pro tento rok jsem preferoval dohodu s mladšími hráči jako je Zverev a Dimitrov, kteří hrají skvěle,“ uvedl turnajový ředitel.

Na turnaji Open 13 Provence se tak některé největší hvězdy nedočkáme. Vrásky na čele navíc Caujollemu přidělal právě Bulhar Dimitrov, který se nakonec z turnaje odhlásil. Tento krok však pustil do hlavní soutěže domácího tenistu Paula-Henriho Mathieua, což může potěšit domácí fanoušky.

Z elitní desítky se turnaje zúčastní pouze Gael Monfils, dalšími zajímavými jmény jsou Jo-Wilfried Tsonga, právě Alexander Zverev, Nick Kyrgios nebo draví mladíci Stefanos Cicipas a Denis Shapovalov. Není to však pro turnaj v Marseille málo, když se odhlásil Dimitrov a existovala šance získat Wawrinku?

Caujolle myslí, že nikoliv. „Mám rád atypické hráče jako je Monfils, Kyrgios, Shapovalov nebo Zverev. Bude to zajímavý ročník,“ věří šéf turnaje. Turnaje se zúčastní také Jiří Veselý a v kvalifikaci by se měli představit Lukáš Rosol s Janem Šátralem.