USA nebo Německo? Šafářová příštího soupeře neřeší, týmu věří proti všem

- Filip Lefenda

Již za rozhodnutého stavu se divákům v Ostravar Aréně představily i zbývající členky obou týmů, které nezasáhly do dvouher. Na české straně to byla zkušená Lucie Šafářová, která nedávno oslavila třicáté narozeniny, s o deset let mladší fedcupovou debutantkou Kateřinou Siniakovou. Ta má tak za sebou reprezentační premiéru.

„Jsem určitě ráda, že jsem si mohla zahrát zápas přímo na kurtu. Holky to zvládly, jsme v semifinále. Takže i když jsme tenhle zápas prohrály, tak já jsem byla hrozně nadšená, že jsem mohla jít na kurt a předvést, co umím. A i když to dnes bohužel nevyšlo, celý týden jsem si moc užívala. Děkuji, že jsem měla šanci tady být,“ váží si nominace královéhradecká rodačka, které v žebříčku WTA patří aktuálně 41. pozice.

Do utkání proti španělské dvojici Martínezová Sánchezová a Sorribesová Tormová nevstoupily obě Češky nejlépe. První set, ve kterém ztratily hned třikrát podání, prohrály 3:6. Ve druhé sadě už si vedly obě dívky lépe, získaný brejk ovšem v osmé hře ztratily a stav byl nerozhodný 4:4. Koncovka ale patřila domácímu duu, které po výsledku 6:4 dotáhlo zápas do rozhodujícího supertiebreaku.

Také v něm se rozhodovalo až v samotné koncovce, o trochu lépe si však počínaly soupeřky z jihu Evropy, které zvítězily 10:7. Klíčový minibrejk Španělek muselo potvrdit až jestřábí oko. Debl, který již neměl na postup do semifinále žádný vliv, sledovala i nadále slušně zaplněná hala. „V Ostravě byla úžasná atmosféra. Holky předvedly krásné výkony a je super, že zase pokračujeme v semifinále. Těším se na další fedcupové příběhy,“ nechala se na pozápasové tiskové konferenci slyšet ta zkušenější z páru – světová deblová dvojka Lucie Šafářová. Ta ocenila i výkon své mladší spoluhráčky. „Skvělá premiéra,“ smála se na Siniakovou.

Ta by pro svou reprezentační premiéru jen těžko hledala do čtyřhry vhodnější partnerku, v deblovém žebříčku je lépe postavena už jen jedna žena – Američanka Matteková-Sandsová. „Bylo super zahrát si po boku Lucky. Válí teď v deblu, takže to bylo moc fajn. Doufám, že si spolu ještě pár zápasu zahrajeme, že to nebude pořád jen s Bethanií,“ vhodila Siniaková se smíchem do ringu pomyslnou rukavici. Přitom právě v semifinále by mohla nastat situace, kdy by se Lucie Šafářová proti své americké kamarádce postavila. Spojené státy hrají na Maui s Německem a vítěz tohoto střetnutí si v dubnu zahraje právě s výběrem kapitána Petra Pály.

„Kvůli cestování by bylo Německo samozřejmě jednodušší. Ale myslím, že je to jedno. My máme stejně tak silný tým, že se, doufám, popereme vítězně s kýmkoliv,“ věří sobě a svým krajankám brněnská rodačka. „Oba týmy jsou velice silné a budou těžkými soupeři, ale věřím, že to zvládneme,“ nechtěla se Šafářová přiklonit k volbě vhodnějšího soupeře. „A kdyby nastala varianta, že budu hrát proti Bethanii, tak by to bylo celkem úsměvné,“ připustila na závěr tiskovky.


Galerie