Petro, myslíme na tebe! Fanoušky dojal vzkaz Kvitové

- Ivo Horký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z OSTRAVY: Bouřlivé ovace, u někoho i slzy dojetí. Už nedělní fedcupový »předkrm« nabídl spoustu emocí. Na začátku programu promluvila k fanouškům Petra Kvitová!

Tisíce hlav hledělo vzhůru ke stropu vítkovické Ostravar Arény. Už tak elektrizující atmosféra před pokračováním vyrovnané bitvy mezi domácími a španělskými tenistkami nečekaně dostala ještě větší grády. Na kostce se objevila usměvavá tvář české šampiónky, která se dlouhodobě zotavuje z prosincového napadení ozbrojeným pobudou.

„Ahoj! Je mi líto, že dnes tady s vámi nemůžu být, ale pořádně fanděte, holkám držím palce. Věřím, že je zase dotáhnete k vítězství, abychom tu mísu zase vyhrály. Držte palce!“ vzkázala Kvitová na dálku.

Prvotní šok beznadějně vyprodané haly vystřídal bouřlivý aplaus. Vždyť celý národ prožívá její příběh a drží »lvici z Fulneku« palce, aby co nejrychleji vyléčila ošklivě pořezanou ruku a vrátila se na kurty rozdávat radost.

„Video s Petřinou zdravicí vzniklo minulý týden na pražské Spartě po jejím návratu z Kanárských ostrovů. Bavili jsme se spolu, zda do Ostravy pojede či ne, ona preferovala klid na pokračující rekonvalescenci, který by tady věru neměla. A tak vznikl nápad pozdravit fanoušky v hale, kteří Petře vždy tolik fandili, krátkým vzkazem. Hned druhý den jsme ho natočili,“ prozradil mluvčí fedcupového týmu Karel Tejkal. Bylo ještě nutné získat souhlas Mezinárodní tenisové federace, protože vše kolem zápasu má svá pevná pravidla. „Ale to byla skutečně jen formalita. Bylo pěkné sledovat, jak diváci na Petřin pozdrav reagovali,” přidal Tejkal.

Dvojnásobnou wimbledonskou šampionku napadl krátce před Vánoci v jejím prostějovském bytě zloděj a nožem ji vážně zranil na levé ruce. Tenistka byla okamžitě operovaná na specializované klinice, první prognózy mluvily o půlroční rekonvalescenci. Po pachateli policie stále pátrá.