Bára by v krasobruslení měla budoucnost, směje se Tomáš Verner

- Petr Šístek, David Schlegel

České tenistky v úvodním kole Fed Cupu proti Španělsku v Ostravě žene k úspěchu vyprodaná hala. Mezi fanoušky nalezneme i řadu úspěšných osobností z jiných sportovních odvětví. O svých tenisových zážitcích se v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět rozpovídal Tomáš Verner, mistr Evropy v krasobruslení z roku 2008.

Tomáši, vítáme vás na tenise. Jak jste se sem dostal?
Dostal jsem se sem jako každý řádný platící divák vchodem pro diváky s lístkem. Nemám žádnou cedulku, akreditaci či visačku, jsem zde pouze jako divák.

Jste velkým fanouškem tenisu? Umíte ho hrát?
Samozřejmě, jsem velký fanoušek. Když se dívám na ty dnešní výkony, tak samozřejmě ve srovnání s Bárou ho hrát neumím. Ale v takové té prázdninové plácací lize bych se asi chytil.

Barbora Strýcová se během tréninku svěřila, že jste ji nedávno učil na ledě piruetu. Jak je na tom s krasobruslením?
Bára je na tom s krasobruslením kupodivu velmi dobře. Je trošku šílenec, vzala si brusle, které nebyly její, takže na ně nebyla zvyklá. Nechala si je nabrousit na nejvyšší možnou míru, rozjela se, a pak říkala: "Tome, jak že to vlastně brzdíme?" Takhle ona přistupuje ke krasobruslení... V každém případě jí to jde, má talent, a kdyby ji to náhodou nebavilo na tenisovém kurtu, v krasobruslení má budoucnost.

Barbora Strýcová říkala, že až skončí tenisovou kariéru, tak se na krasobruslení možná vrhne. Jak byste zhodnotil její šance?
Má výbušnost, nebojí se, má rychlost, balanc. Tuším, že dokonce kdysi dávno bruslila, jinak by takhle výborně náš společný trénink nezvládla. Kdyby ukončila tenisovou kariéru, což bych samozřejmě nechtěl, přijali bychom ji s otevřenou náručí.

Vy jste v Ostravě před několika týdny působil jako ambasador na mistrovství Evropy v krasobruslení. Jak jste si to užíval?
Samotné ambasadorování bylo báječné, hned bych do toho šel znovu. Hala byla skvěle připravená a diváci milí. Nikdo neměl žádné stížnosti a ten týden utekl jako voda. Těším se, až tady bude nějaká další akce.

Svou aktivní kariéru jste ukončil. Jakým aktivitám se aktuálně věnujete?
Mám bruslařskou akademii, věnuji se trenéřině, ledním show a mimo led mě teď hodně baví projekty s Českým olympijským výborem, hlavně na podporu sportování mládeže.  

Barbora Strýcová v úvodním zápase nestačila na Garbiñe Muguruzaovou. Jak vidíte další vývoj fedcupového duelu?
Myslím si, že Bára zahrála výborně, druhý set opanovala a třetí set byl nahoru dolů. Španělsko určitě porazíme. To, že to Báře na začátek nevyšlo, nic nemění na tom, že vyhrajeme!